De lichtroze wolk (3/3)

Krijg ik ook nog tijd om te genieten van ukkie, voor ik weer aan het werk moet? Het is potdikke keihard werken! Niet erg, want ik doe alles voor mini. Maar de vermoeidheid is van mijn gezicht te lezen. In de queeste naar de oorzaak van deze karakterswitch is verborgen reflux weggestreept. Leefregels en medicatie helpen niet. Check. One down. Op naar de volgende.

Ernstige darmkrampjes door obstipatie dan misschien? Ik word vriendelijk begroet bij de apotheek. “Dit wordt ook niet vergoed, weet je dat?” zegt de apotheker. Ook deze siroop helpt ons kindje niet in de strijd tegen verdriet en ontevredenheid.

Een sociaal leven, ken je dat? Ik niet. ’s Avonds na het eten lig ik uitgeteld op de bank. Als ik me probeer te concentreren op een film of serie slaap ik voor het eerste reclameblok. Als ik goed en wel in mijn hangmat in dromenland lig begint kindjelief te jengelen om eten. Echt alweer, na anderhalf uur?

Het consultatie bureau zegt, gewoon aanleggen. Hij zal wel regeldagen hebben. Of clusteren. Heel normaal babygedrag. Als hij niet wil drinken en blijft huilen: laten huilen. Al duurt het anderhalf uur hij kan zichzelf niets aandoen. Ik ben niet zo zeer anti het ‘laten huilen idee’. Ik denk dat het niet zoveel kwaad kan. Mits je er met beleid mee omgaat, ik laat mijn kind niet hysterisch huilen. Als ik dat gehuil met oordopjes had genegeerd had ik vast heerlijk geslapen de afgelopen weken. Hem tien minuten laten zeuren voor hij in slaap valt vind ik geen probleem. Maar ‘al duurt het anderhalf uur’, nou nee.

Weet je wat. Een flesje van papa. Voor één keer. Dan kan ik even doorslapen. Ergens voel ik dat ik faal. Ik ben zo moe dat ik niet in staat ben een voeding te geven. Onzin. Snel schud ik die gedachte van me af en ik maak een flesvoeding.

Baby slaapt. Hij slaapt, vijf uur aan een stuk. Hij slaapt, en hij wordt na vijf uur wakker met een lach op zijn gezicht.
Mijn kind had honger. “Hallo lieverd, welkom terug. Sorry dat mama dat niet eerder door had.”

Een gedachte over “De lichtroze wolk (3/3)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s