Baby’s wil is wet

Hoe kun je geld besparen bij het verzamelen van je babyuitzet? Wachten!

Ik was een van die over-enthousiaste jonge moeders. Ik was net elf weken in verwachting toen ik de kinderwagen kocht. Beetje vroeg en er kon nog van alles gebeuren maar dat deerde me niet. Ik wilde het hebben en ik wilde het nu. Dat was trouwens sowieso typerend voor mijn zwangerschap (arme vriend). Gewapend met bolderkar door de prenatal, flessen, spenen, kleren, lakens, dekens, knuffels, speeltjes.. alles is leuk!

Spenen krijg je gratis in zwangerboxen, blije dozen en die toestanden. Maar nee, ik vond die ene met die leuke blauwe wolkjes zo schattig. Een flesje zat ook in zo’n mama doe-doos, maar die starterset met vijf flessen en tachtig spenen is ook handig! Zo verzamelde ik een hele waslijst aan ‘handige’ spullen.

Mutsjes, ook zoiets liefs. Newborn mutsjes, mutsjes met beestjes, kabelgebreide mutsjes, mutsjes met bolletjes, wintermutsjes met oortjes. Hebben! Ik zag mijn stoere bink al liggen in de kinderwagen met zijn zara mini aapjes muts.

Wist ik veel dat baby’s wil echt wet is. Mama bepaalt toch? Baby’s in de catalogus doen immers ook zo leuk met die difrax speen. Realiteit is dat de spenen door het huis vliegen, met een noodgang worden ze uitgespuugd. De flessen worden pertinent geweigerd door meneer de koning. En mutsjes? Alsof je hem een dwangbuis aantrekt. Ontroostbaar huilen als resultaat.

Nu, 3 maanden en honderden euro’s verder (bij wijze van), wordt de fles van dr. Brown gedoogd evenals soms de speen van avent. En mutsjes? Ach die laten we maar in de kast. De laatste keer dat ik zelf een muts op had was in de horrorwinter van 2010. Oh ja en die kapitalen aan speelgoed had ik ook beter in mijn zak kunnen laten zitten. Hij kiest het gratis nestle poppetje.. ik had het kunnen weten. Schoonheid zit in eenvoud.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s