Snapshot Sunday

De week dat mijn verlof officieel voorbij is, de week van pasen, de week van de eerste zomerse dag van het jaar, de week dat mijn vakantie begon.
Kijk mee naar onze week in foto’s! 

Zaterdag, zondag & maandag:

De week van pasen. Traditiegetrouw vieren wij pasen bij familie. Een welkom jaar van rust. Vorig jaar liepen we op paaszaterdag de Kennedymars. Tachtig kilometer door het Limburgse heuvelland. Waar vorig jaar gekenmerkt werd door zwoegen, afzien, blaren en spierpijn, hadden we nu vooral te maken met chocola, eitjes en gezelligheid. Mini kwam voor het eerst bij oma en maakte haar dag meer dan goed. Arme mens zit in een verzorgingstehuis en weet vanmorgen niet meer wat ze gisteren gedaan heeft. Het snoetje van mini deed haar gezicht oplichten. Wonderbaarlijk en prachtig om te zien. We hebben gelachen, duizenden selfies gemaakt (je zal er ooit te kort komen), uitgebreid gegeten en bijgekletst met familie & vrienden.

Ik heb deze dagen geleefd op chocolade en gebak. Chocolade eitjes, chocolade paashazen, chocolade repen, chocolade melk, cupcakes, plakjes cake, warme wafels met slagroom. Het ging zo goed met die after-pregnancy-kilo’s! Ach, wat kan het schelen, we doen wel een keer een balansdag. Of niet. Een jong kindje in een kinderwagen is toch het beste excuus om niet meteen weer in die strakke broek te passen? (Ja, ik ben ook net bevallen!). We wandelden kilometers door Amsterdam, maakten de Starbucks tour en genoten van de zon.

IMG-20150410-WA0009_Fotor_Collage

Dinsdag:

De kilo’s moeten er af! (helemaal niet, maar een excuus maakt altijd alles makkelijker). We gaan zwemmen. Babyzwemmen. Voor het eerst! Mini is 11 weken en ik vind hem eindelijk oud genoeg om naar een zwembad te gaan. Babyzwemmen kan bij ons vanaf zes weken. Ik vraag me af hoe je dat kunt organiseren? Want wat een gedoe is het.. Drukte in de kleedhokjes, kinderen die omkleden niet leuk vinden. Je moet jezelf ook nog droog zien te krijgen en omkleden. (volgende keer moet ik dat anders aanpakken). Ze zijn zo breekbaar, die kleintjes. Maar, hij vindt het geweldig! Oke, een half uur is meer dan lang genoeg, maar hij lacht, kraait en spettert er op los. We zingen liedjes (waarom ken ik die liedjes niet? Ik moet vaker komen.), hij ‘springt’ van de kant af en we proberen zelfs even onderwater te gaan.  Op de terugweg valt hij als een blok in slaap.

IMG_20150409_120025_Fotor_Collage

Woensdag:

Een dagje zon is een dagje naar buiten. Met een dierentuin om de hoek krijgt de wandeling in het park ineens een hele andere betekenis. Ukkie is natuurlijk nog veel te klein om er iets van mee te krijgen, maar dat maakt het niet minder leuk. Artis it is!

20150403_155202_Fotor_Collage

Donderdag:

Thuis moet er af en toe ook gewerkt worden. Verlof is voorbij, aan de slag! Gelukkig heb ik nog even (twee weken) de luxe van het thuiswerken zodat mini niet meteen naar het kinderdagverblijf hoeft. Ik vind hem nog zo klein! Daarbij is het trouwens ook veel te gezellig. Met de laptop en zelfgemaakte taart op de bank en een gezellig kletsend kindje naast je in de box. Maandag beginnen we met wennen. Dat zal voor mij meer wennen zijn dan voor hem, vrees ik.

20150402_115722_Fotor_Collage

Vrijdag:

De eerste rokjesdag van dit jaar, naar buiten naar buiten!

Vandaag begint met een bezoekje aan de notaris.  Mijn huis stond een flinke tijd te koop en is nu eindelijk verkocht, vandaag de overdracht. Reden voor een feestje! Bij terugkomst vertrekken we dan ook meteen naar het terras voor koffie en gebak. Slagroomtaart, waarom niet?

20150410_113640

’s Middag is het warm, heet. Ik ben geen rokjes type maar het had echt best wel gekund vandaag.  We pakken de kinderwagen nog eens in, dit keer voor een rondje door het park. Best lastig, als je het mij vraagt. Wat trek je je kindje van twee maanden aan met dit weer? Wanneer is het te warm? Wanneer is het te koud? Meer dan anders controleer ik zijn nekje. Dekentje er op, dekentje er af. Ik hou mijn eigen aankleding maar aan. Krijg ik het warm, gaan de dekentjes weg. Doe ik mijn jas aan, gaan de dekentjes weer terug. Wat jammer dat het mooie weer maar één dagje duurt! Kom maar op met die zomer!

20150410_142557_Fotor_Collage

Fijne zondag !

Morgen een artikel over de zwangerschapshormonen.
Raak ik die ooit nog kwijt?

Liefs, Stephanie

Een gedachte over “Snapshot Sunday

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s