Twintig vragen – Mommy tag

De twintig vragen mommy tag! Twintig vragen over mij, mijn leven en mijn keuzes als moeder. Twintig vragen en twintig eerlijke antwoorden.

1. Ben je een werkende mama of een thuisblijfmama?|
Ik ben (bijna) een werkende mama. Ik wil het heel graag nog even verdringen maar de realiteit komt akelig dichtbij. Het liefst wilde ik vier weken voor mijn uitgerekende datum met zwangerschapsverlof gaan zodat ik zo lang mogelijk tijd met mijn kleintje zou hebben. Door ziekenhuisopnames vanaf week 27 moest ik zes weken voor de uitgerekende datum met verlof gaan. Mooi balen! Moet je weer werken als je kindje tien weken oud is. Wat een waardeloze wet. Ik heb er nog twee weken vakantie achteraan kunnen plakken en daarom heb ik nu nog drie dagen vrij. Maar dan zal ik er toch echt aan moeten geloven.

2. Zou je het anders willen?
Ik zou graag thuis willen zijn voor mijn uk. Hem zien opgroeien, niks missen. Hem niet zo vaak naar het kinderdagverblijf hoeven brengen. Aan de andere kant denk ik ook dat ik een leukere moeder ben als ik onder de mensen blijf en mijn eigen ‘ding’ kan blijven doen. Een combinatie van werken en thuiswerken zou ik heel fijn vinden, maar met mijn baan kan dat helaas niet.

3. Mijn kind slaapt altijd in haar eigen bedje of wiegje?
Zoonlief slaapt in een eigen bedje op onze kamer. Dat is niet omdat ik perse uit principe hem op onze kamer wil laten slapen, maar pure noodzaak. Appartement midden in Amsterdam, dan heb je vaak per definitie geen extra kamer. Eigenlijk slapen wij op de babykamer..

4. De beste aankoop voor je kindje?
De kinderwagen. We hebben een Joolz day Quadro en ik ben er helemaal verliefd op. Volgende week volgt nog een review daarvan, inclusief mijn filmpje voor mammietalks.

Een datenight kan ook heel goed thuis!

5. Hoeveel kinderen wens je?
Als het kan, en als het mag, zou ik graag een gezin hebben met twee of drie kinderen.

6. Date Night (een uitje alleen met je partner)? Hoeveel dagen/avonden per maand?
Een date night. Die moeten we ver, ver van tevoren plannen. Onze ouders wonen niet naast de deur en ‘even’  een oppas regelen is vaak niet mogelijk. Wel zorgen we dat we iedere twee weken een dagje, momentje, avondje, samen hebben. Al is het maar een half uurtje om even koffie te drinken, zonder uk, gewoon even tijd voor ons. Maar ook als mini in bed ligt ’s avonds, zetten we de computer uit, een film aan en trekken we een flesje wijn open. Datenight kan ook prima thuis!

7. Favoriete bezigheid van je kindje?
Mini is nog maar drie maanden oud en heeft nog niet echt iets wat hij het allerliefste doet. Eigenlijk is alles leuk, zo lang hij maar entertainment heeft. De mobiel in de box (met old mcdonald had a farm x 1000) is wel een schot in de roos. Hele verhalen vertelt hij tegen de beertjes en schaapjes.

8. Heb je tijdens de zwangerschap een miskoop gedaan?
De kinderwagen die ik in eerste instantie had gekocht. Kom ik nog op terug, genant, heel genant. Verder heb ik best veel geld uitgegeven aan flessen. Mini dronk er maar uit één, zat ik dan met tig flessen, nog in de verpakking.

9. Het favoriete eten van je kindje?
Als het maar uit een fles komt, hij vindt het niet zo belangrijk wat het is.

10. Heb jullie een grotere (gezins)auto aangeschaft?
Ja. Ik had een hele leuke opel Corsa waar ik met liefde mee gereden heb de afgelopen jaren. We hadden geen plannen om een grotere auto to kopen, tot ik stond te hannesen met de maxi cosi in een driedeurs auto. Toen ik mijn hoofd voor de tachtigste keer keihard stootte tegen de stijl van de portier, riep ik naar mijn vriend dat er NU een andere moest komen.

11. Ben je nu zwaarder of lichter dan voor het moederschap?
Ik ben vijf kilo zwaarder dan voor mijn zwangerschap. En daar ben ik heel erg gelukkig mee. Ik ben zo iemand waarvan iedereen denkt dat ze zichzelf uithongert, terwijl ik nog net geen patat voor ontbijt eet. Eindelijk, eindelijk heb ik een beetje spek op mijn lijf.

12. Wat is je droom vakantie met kids?
In een huisje aan het strand. Dat hoeft helemaal niet ver weg te zijn (liever niet zelfs, met dat nieuws over vliegrampen de laatste tijd, laat mij maar in terschelling). Zon, zee, emmertje, schepje, lekker eten. Ja hoor, ik zie het wel gebeuren.

Ik ben vijf kilo zwaarder dan voor mijn zwangerschap, daar ben ik heel gelukkig mee!

13. En je droom vakantie zonder kids?
Als ik geen vliegangst zou hebben, de seychellen. Een tropisch mooi oord met witte stranden en blauwe zee. Bourgondisch genieten.

14. Wat is er veranderd in je leven sinds je mama bent?
Genieten, van alle kleine dingen. Ik kan uren naar zoonlief kijken zonder verveeld te raken. Hoe hij kijkt naar alles, de bloemetjes buiten, mijn handen, de knuffeltjes in de box. Hij ontdekt alles voor het eerst en moet lachen om de kleinste dingen. Dat laat mij inzien dat er iets moois in alles om ons heen zit. Ik ben me ook zorgen gaan maken. Zorgen maken om alles, als er iets met mij gebeurt heeft dat niet alleen effect op mij, maar op mijn gezin. Ik ben voorzichtig en bedachtzaam geworden.

15. Mijn hart smelt als ik ……….
Mijn zoon ’s morgens wakker maak en meteen een hele lieve, brede lach van hem krijg. Maar ook als hij schrikt, me aankijkt, een pruillip krijgt en vervolgens heel hard begint te huilen. Dan wil ik hem alleen maar heel hard knuffelen. Zo zielig maar ook zo aandoenlijk.

16. Waar shop jij de leukste kinderkleren?
Bij Hema en Zara. Betaalbaar en ook nog mooi na twintig keer wassen. Maar ik kan uren lang struinen op de websites van carlijnq, vanpauline en lucky no 7. Iets aan de prijs, maar zo leuk!

17. Favoriete mama make-up en verzorgingsproducten?
Ik ben fan van de reinigingsproducten van philosophy, de bodylotions van Hema & een fijne parfum. Elke ochtend, even een momentje voor mezelf. Douchen, verzorgen, leuk aankleden. Soms lukt het wonderbaarlijk genoeg. En dan heel even genieten van die leuke, nieuwe vlek- en spuugvrije trui.

Het mooiste is dat hij kan genieten van elk klein detail. Een detail dat voor ons zo onbelangrijk is geworden.

18. A-merk of huismerk?
Huismerk. Nou ja, wat er in de aanbieding is eigenlijk. Ik ben in ieder geval van mening dat huismerk net zo lekker en goed van kwaliteit is als menig a-merk.

19. Heb je altijd een kinderwens gehad?
Nee, eigenlijk niet. Misschien heb ik er nooit zo over nagedacht. Ik wilde graag carriere maken en vooral zelf heel veel dingen doen. Tot ik mijn vriend leerde kennen en alles ineens op zijn plek viel. Toen wist ik ineens zeker dat ik een gezin wilde. Misschien is het cliché toch waar, dat je eerst de juiste persoon moet vinden.

20. Wat is het leukste aan het moederschap?
Je kindje zien opgroeien. Zien dat hij steeds iets nieuws kan en dan ook trots op zichzelf is. Zo verliefd zijn op iemand en een band met iemand opbouwen, die je met niemand anders kunt hebben.

retouch5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s