Snapshot Sunday

Zoals iedere zondag, een terugblik op onze week. Deze week was de laatste van onze vakantie en daarmee van mijn verlof. Een weekje met veel zon, cadeautje! Kijk je mee?

Zondag, een dag voor het huishouden. Uitzoeken, uitmesten, uitpluizen. Elke kast moet er aan geloven. Nesteldrang? Of gewoon toe aan de voorjaarsschoonmaak met die twintig-graden-dagen in het vooruitzicht? In ieder geval eindigt ons huis brandschoon. Ik sla misschien een beetje door met het schoonmaken van de plinten en deurposten, maar daarna heb ik altijd zo’n heerlijk gevoel. Een opgeruimd huis, is een opgeruimd hoofd. Bij het uitruimen heb ik ook maar eens gekeken wat voor kleren onze mini-man heeft. Ik wilde natuurlijk weer gaan winkelen, want ‘hij heeft echt niks!’.

20150414_103436

Oké, misschien heeft hij genoeg. Maar hij heeft geen korte broeken! En het wordt wel erg warm deze week. Ik koop niks meer voor mezelf, alleen nog maar voor mini. Hij heeft zo veel hij kan het niet eens allemaal aan voor hij er uit gegroeid is. Nou ja, er is altijd wel iemand blij te maken met babykleertjes. Maar ik hoefde niet eens te winkelen, dit weekend kwam opa spontaan langs met twee schattige setjes van Zara kids.

20150329_112431

Omdat er nog wat late ‘kraamvisite’ op het programma stond dit weekend wilde ik een taart bakken. In de collectie stond nog een wolkentaart met chocolade. De enige springvorm die wij hadden was iets kleiner dan het advies op de verpakking aangaf. Ach ja, wat kan er nu gebeuren? Nou, dit:

20150412_124427

Overigens was de smaak er echt niet minder om. We hebben een gezellige middag gehad met familie, en mini kreeg er weer een paar schoenen bij. Inmiddels heeft hij meer schoenen dan ik en we hebben nog geen één paar zelf gekocht. Of hij de schoentjes gaat dragen weet ik niet, maar ze staan in ieder geval schattig, al is het maar voor de show.

IMG-20150410-WA0009_Fotor_Collage

Dinsdag en woensdag waren cadeautjes. Wat een prachtweer, natuurlijk kunnen we dan niet binnen blijven zitten. Hup, kinderwagen inpakken en wandelen! Op woensdag was mini bij het kinderdagverblijf dus hadden wij wat tijd samen op het terras. Genieten! Hoe dan ook, er was meestal koffie mee gemoeid, (sinds half 7 ’s morgens uitslapen is, leef ik op nespresso). Zit je dan, met je knikkebollende hoofd (can you tell?) op het terras. Maar fijn is het zeker wel!

20150414_164224_Fotor_Collage

Het was eindelijk warm genoeg voor de korte broek. Ook voor mini, ons ‘buiten’, in de zon, uit de wind, was erg warm. De 25 graden hebben we ruim gehaald, zelfs in Amsterdam. Kon hij mooi meteen zijn nieuwe outfit aan!

20150414_143956_Fotor_Collage

Wat waren de dagen erna een anticlimax zeg. Oké, de zon scheen, maar tien graden minder voel ik goed. Dat mooie weer went meteen. Donderdag was dan ook vooral een hang op de bank dag met dikke huissokken en een kruik. De hele dag hebben we band of brothers gekeken. Mini kreeg een inenting, ach wat vind ik dat toch altijd zielig. De vorige keer was hij er heel slaperig van. Deze keer hebben we niks aan hem gemerkt, hij was niet moe, hij was niet koortsig, niet huilerig en niet hangerig. Bikkel!

20150411_135701_Fotor_Collage

Tegen het einde van de week sloeg de griep een beetje toe. Keelpijn, spierpijn, hoofdpijn, de hele mikmak. Hoe doe je dat als je moeder bent? Mijn eigen moeder zei; “als moeder kun je niet ziek zijn”. Even de dekens over je hoofd trekken en een paar uur slapen is er niet bij. Maar tijdens de slaapjes van mini even een flinke kop thee met honing en een tijdschrift doet al wonderen. De bank is mijn beste vriend en vrijdagavond staat bol van slechte tv-programma’s, paracetamol en chocola (altijd het beste medicijn). Ook is de vakantie ten einde. Ik werk de homeplanner bij voor de komende dagen. We moeten ineens gaan plannen. Ik ben benieuwd hoe dat me bevalt.

20150417_201313_Fotor_Collage

Het was een hele rustige week. We hebben genoten van het weer, we zijn zelfs een beetje bruin geworden! De vakantie is om, volgende week mag ik weer aan het werk. Met weemoed kijk ik terug naar de laatste vijf maanden die ik thuis ben geweest. Wat is het snel gegaan. Tijd voor een nieuwe fase. Ergens heb ik er ook wel weer zin in.

Liefs! Stephanie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s