Ik ga op vakantie en neem mee..

Een onderneming. Dat is het. Met uk op pad vergt voorbereiding en organisatietalent. Binnenkort gaan we echt op vakantie. In de tussentijd oefenen we vast. Op stap met een baby, wat neem ik mee?

Omdat mijn ouders ver weg wonen kunnen we niet even langs voor een kopje koffie. Even achterom binnenvallen voor een kop thee of ‘kun je even oppassen mam?’ is er niet bij. Aan de andere kant betekent het wel dat we, als we gaan, meteen zo lang mogelijk blijven. Logeren dus, met ukkepuk, een nachtje of twee.

Toen we de eerste keer een weekendje bij mijn ouders gingen slapen schrokken we van de hoeveelheid spullen die je eigenlijk nodig hebt. Alles ingepakt en klaar gezet voor de deur, daar stonden dan drie tassen, een koffer en een kinderwagen. Laten we de maxicosi met kind niet vergeten. Past dit in de auto? Het lijkt wel of we twee weken op vakantie gaan!

Ik kan niet even binnen lopen voor een kopje thee.

Nu moet ik toegeven dat ik veel te veel mee nam. Ik moest wat te kiezen hebben aan kleding, dus zijn hele kastinhoud ging in een tas. Reserve-alles is vast handig en ‘je-weet-maar-nooit’ items die je uiteindelijk echt niet nodig hebt (schaartjes, neuspeertje, dingen die thuis ook nauwelijks gebruikt heb je echt niet ineens dit weekend nodig). Wat nou als mini ineens dit weekend zijn konijn leuk gaat vinden? Die kan ik dan maar beter meenemen toch? Of die beer? Of die muziekdoos? Voor je het weet heb je die koffer vol met dingen die echt, echt overbodig zijn.

Inmiddels zijn we veertien weken onderweg met onze kleine vent en zo ook een aantal weekenden, midweekjes op reis. We slepen nog steeds een hoop me, het blijft een complete volksverhuizing met baby, maar ik heb geleerd alleen het hoognodige mee te nemen. En vooruit, een paar setjes extra kleding om uit te kiezen.

Eerlijk is eerlijk, ik sleep altijd te veel mee. Maar ik heb graag wat te kiezen.

Mijn lijstje:

– On top, met stip, natuurlijk: de kinderwagen. In mijn geval de Joolz day quadro inclusief regenhoes (zal niet voor het eerst zijn dat ik word overvallen door een regenbui, we wandelen nogal veel). Onderstel en reiswieg ingeklapt in de kofferbak. Check. Ik gebruik de reiswieg ook gelijk als opslag voor dekentjes, mijn jas en de luiertas.
– De maxicosi maar die vergeet je waarschijnlijk niet. Je kindje moet ergens in.
– De luiertas met inhoud (zie blogpost Essentials). Moet je ver rijden, neem dan vooral – in geval van flesvoeding – een thermosbeker gekookt water en afgemeten melkpoeder mee. Dan kun je anyplace, anywhere, anytime een flesje klaarmaken.
– Een popje. Mijn zoon begint nu dingen vast te pakken. Een tutpopje is favoriet en hij plukt er maar wat graag aan.
Kleertjes, de grootste ruimte-opslokker. Wat je niet kunt voorspellen is hoevaak je kindje besluit te spugen of wanneer de pamper toch net niet alles opneemt. Hallo ongelukje! Ik neem per dag twee setjes mee en dan nog een extra romper. Better safe than sorry. Daarnaast nog een pyjama en slaapzak.
– Een muziekdoosje. Maar dat is omdat onze uk een stuk makkelijker in slaap valt als nijntje liedjes zingt. Deze muziekdoos heeft ook een lichtfunctie, twinkelende sterretjes op het plafond doen het fantastisch!
– De snoozz wikkel. Ook onderdeel van het slaapritueel. De wikkel geeft rust en wij hoeven ons geen zorgen te maken dat mini ineens overdwars, achterstevoren in bed ligt.
Voeding. We gaan niet vaak genoeg op bezoek om een pak voeding bij mijn moeder te laten staan dus vooral niet vergeten, melkpoeder!

De maxicosi kan ook als wipstoeltje. Tenminste voor eventjes.

Mijn ouders hebben een aankleedkussen, hydrofieldoeken, wasspulletjes, speelkleed en een bedje in huis. Anders was mijn lijstje wat langer. Een weekendje Center Parcs zal dan ook gerust uitgebreider worden. Het hoognodige en verder genieten van de enorme dosis liefde. Wat hebben we anders nodig?

Liefde, what else?

Liefs Stephanie.

Advertentie

2 gedachtes over “Ik ga op vakantie en neem mee..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s