3 maanden update!

Van een in elkaar gefrommeld hoopje mens naar een heel wijs, uniek, kenmerkend snoetje. Wat is er veel veranderd in drie maanden tijd!

Mini is drie maanden en het gaat goed met hem. Wat ben ik blij dat ik dat nu met trots kan zeggen. Sinds we de honger hebben kunnen stillen is ukkepuk een super gezellig, rustig, lief kindje. Er is veel veranderd de laatste tijd en mini gaat met sprongen vooruit op alle gebieden. Wat is er allemaal anders?

De voeding: waar mini -zoals jullie weten- eerst volledige borstvoeding kreeg zijn we daar nu helemaal van af. Van tien voedingen per dag, tot een maand geleden, krijgt hij nu vijf flessen van 180cc met vier schepjes Hero baby extra & één schepje Hero baby standaard. De rust die mini heeft is alles helemaal waard. Aan de ene kant vind ik het ook heel fijn dat ik mijn lijf terug heb, meer tijd en vrijheid heb en dat ook papa een band kan opbouwen met mini. Aan de andere kant mis ik de tijd met mijn kleintje wel heel erg. Intiemer dan borstvoeding wordt het niet en ik ben heel blij dat ik het heb mogen, kunnen geven. Ik heb geen uitgesproken mening over borstvoeding en ik denk ook echt dat flesvoeding een prima vervanger is, zonder hard feelings aan de fles dus! Voor de laatste voeding (van 21.00uur) moeten we mini echt wakker maken, ik denk dat hij de laatste fles er al uit wil halen maar daar vind ik hem echt nog te klein voor.

De maat: Een kruimel in maatje 44, och wat was dat schattig. Alle kleertjes omgevouwen en los om zijn benige lijfje. Elk botje kon je door zijn huid voelen. Nu een bink die schommelt tussen 56 en 68 (lang leve de verschillende maatvoeringen). Hema 62 past nu goed, laat ik het daar op houden. Manneke is bijna zes kilo en 61 centimeter. Precies volgens de groeicurve trouwens. Trotse ik.

Kletsen: was hem eerst ‘hmmhmm’ wat er uit de box klonk, zijn het nu hele verhalen. Siep (of billy) van prenatal is favoriet, die krijgt de hele dagplanning in geuren en kleuren te horen. Alle klanken komen voorbij ‘huuj, hai, ooh, euj!’ Gezellig!

De ontwikkeling: Qua ontwikkeling gebeuren er zo veel dingen in die korte tijd. Zijn ogen zijn een stuk beter ontwikkeld en dat betekent dat de wereld ineens weer een stukje groter is geworden. Hij kan met grote ogen staren naar de popjes aan de mobiel of de sterretjes op het plafond. Sinds kort heeft hij ook zijn handen ontdekt en hij pakt nu knuffeltjes aan die je voor zijn neus houdt. Hij kan heel gefascineerd naar zijn eigen knuistjes kijken, zo scheel als iets, zo dicht houdt hij ze voor zijn gezicht. Ook begint hij langzaam te draaien. Voornamelijk als je zijn handje vasthoudt en een beetje helpt.  Het is zo leuk om je kind iets nieuws te zien doen. En stiekem is het nog leuker hem iets te zien proberen. Iets dat nog niet lukt. Dat hij dan boos wordt omdat hij niet verder kan draaien of niet weet hoe hij terug moet vind ik fantastisch. Die vechtersmentaliteit van die kinders. Kunnen wij nog wat van leren!

Routine: In zijn routine is niets veranderd. Het eten, spelen, slapen rondje werkt nog steeds prima en zo houden we dat ook aan. ’s Avonds gaat hij iedere avond even in bad, meestal met een klein scheutje badolie. Daarna masseren we hem met ‘welterusten massageolie’ van Zwitsal. Na de laatste fles valt hij in een diepe slaap van gemiddeld een uur of tien.

Hij is steeds meer mens en we begrijpen elkaar iedere dag een beetje beter. Na al die weken onrust en drukte is de rust nu echt geland, in zijn kleine lijfje en in huize weltevree.

IMG_20150218_085614_Fotor_Fotor_Collage