The Essentials 2: Musthaves

Toegegeven, er zijn maar drie echte musthaves in het leven van een kleintje, slapen, eten en liefde. Maar sommige dingen maken het allemaal net wat leuker of makkelijker. 

Dr. Brown’s Flessen

Meneer Brown, of mevrouw Brown, u bent fantastisch. Wat een geweldige flessen zijn dit. We hebben alles geprobeerd. Avent, Chicco, Difrax. Tot ik ergens op een forum las over het gebruiken van Dr. Brown’s flessen voor kindjes met reflux. Hup, daar ging ik weer. Naar Etos voor de zoveelste fles. Mini dronk overigens overal uit hoor, maar hij had zoveel last van krampjes en lucht in zijn darmen dat ik bleef zoeken naar de holy grail. Gevonden! Nooit meer iets anders. Het systeem dat uitgeblazen lucht afvoert had ik nog nergens anders gezien en hoe dat allemaal werkt maakt me eigenlijk niet eens zoveel uit. Mijn enige conclusie is dát het werkt.

wpid-20150428_170342.jpg

De Snoozz wikkel

Kleintje begint onder in zijn bedje met slapen en wordt halverwege de nacht hysterisch wakker. Ik schrik me kapot en zie dat mini met zijn hoofd tegen de bovenkant van het ledikantje ligt. Knap he, krap twee maanden en meneer overbrugt 1 meter 20 met beenschopjes. Benen die ook nog in een trappelzak zitten notabene. Omdat mini een voorkeurshouding begon te ontwikkelen was ik al op zoek naar een manier om hem veilig op zijn zij te kunnen laten slapen. Ik kwam de snoozz wikkel tegen maar vond het wat veel geld. Toen ik iedere avond drie keer uit bed kon om meneer een meter naar beneden te verplaatsen en de dekens in te stoppen besloot ik dat het nu toch tijd werd voor deze wikkel. Je bevestigt de wikkel met klittenband om het matras en mini komt in een soort tuigje te liggen. Hij kan niet meer omhoog kruipen en als hij op zijn zij ligt kan hij niet doorrollen. We zijn er nog steeds erg blij mee. Voor uk is het nu een feest van herkenning. Als we hem in bed liggen en ik sla de wikkel op zijn middel heen is hij al half vertrokken. Warme wikkel om je buik, slapen!

Siep en Billy

Honderd poppetjes, knuffeltjes, bijtringen, rammelaars en tutteldoekjes, maar er zijn maar twee leuke beestjes. Siep en Billy van de eigen merk collectie van prenatal.We hebben mini meegenomen naar de winkel en wat dingen in zijn handen gegeven, Billy liet hij meteen niet meer los (waar hij van joki spontaan begon te huilen). We kochten dan ook maar een speelset van deze collectie – een speelkleed, een mobiel en een tutpopje – en hij hoeft niks anders meer. Als deze poppetjes toch konden praten..

wpid-wp-1430235084617.jpg

De draagdoek

Deze draagdoek kreeg ik als kraamcadeau. Wat een briljante uitvinding. De doek is zacht, rekt mee, is makkelijk te knopen en knelt nergens. Als ik ergens naar toe ga waar het druk is of ergens waar ik niet zo makkelijk kan komen met een kinderwagen gebruik ik de draagdoek. In no time heb je hem omgeknoopt (oke, na een beetje -veel- oefening voor de spiegel) en kindje zit er heerlijk in. Lekker warm, lekker dichtbij en geborgen. Voor mezelf ook lekker als beroeps-koukleum, zo’n kacheltje van 37 graden tegen me aan.

wpid-20150410_182350.jpg

Volgende week meer!

X Stephanie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s