Snapshot sunday

Het is weer zondag! Een week die voorbij vloog! We moesten gewoon werken, er lag een berg studiewerk op me te wachten en om het allemaal nog wat leuker te maken kreeg ik er een behoorlijke keelontsteking bovenop. De week, in snapshots.

Koningsdag! Ik zou het bijna vergeten maar daar begon te week mee. We hebben er niet veel van meegekregen, dit jaar bewust geen koningsnacht & ook geen festivals door het land heen. Nee, dit jaar rustig met mini, misschien even over een vrijmarkt lopen maar meer ook niet. De vrijmarkt in de buurt was één grote bende – hoe had ik ook kunnen bedenken dat dat niet zo was? – Mini in de draagzak, maar hij vond het maar druk en lawaaierig. Gelukkig klaarde het weer lekker op ’s middags en konden we nog even (mama zonder jas) door het park om de hoek wandelen.

wpid-20150427_155836.jpg

Dinsdag moest ik echt een dagje studeren. Het is toch makkelijker dan ik dacht met kleintje in huis. Dat heb ik wel echt aan zijn slaapjes te danken. Met een beetje geluk slaapt hij vier uur, van voeding tot voeding. Zijn voedingen en de momenten waarop hij wakker is, zijn dan verplichte pauze momenten voor mij. Heel goed geregeld zo, mijn motivatie blijft ineens ook wat langer hangen. Studeren, nog steeds niet favoriet, maar dat examen moet ik halen!

wpid-img-20150428-wa0008.jpg

Als op woensdag om half zeven mijn biologische wekker af gaat, schrik ik me kapot. Mijn telefoon is niet afgegaan! Ik sprint uit bed, snel in de kleren, gelukkig lag alles al klaar. Met een thermoskan koffie de auto in en hup naar mijn werk. Het geluksmomentje van de dag, je een half uur verslapen en toch op tijd op het werk zijn. Doel 1: De slechte koffie op het werk.

wpid-img-20150429-wa0004.jpeg

Werken, daar wen ik echt sneller aan dan me lief is. Het is alsof die maanden zwangerschapsverlof en bevallingsverlof niet bestaan hebben. Kennelijk is dat voor collega’s ook zo. “Ben je al bevallen dan?”..  -Eh ja, daar lijkt het wel op. Ik werk van  zeven uur tot half vier. Enorm lang, als je een kindje hebt om voor naar huis te willen racen. Om half vier rij ik dan ook meteen naar het kinderdagverblijf om mijn kleine smurfje in mijn armen te sluiten. Wat heb ik hem gemist deze week. Gauw inpakken en mee naar huis nemen!

wpid-20150428_142236.jpg

Thuis is hij zo onder de indruk van alles om hem heen dat hij vrijwel meteen in slaap sukkelt. In de box, dat doet hij anders echt nooit. Te schattig. Ik kan echt uren naar hem kijken (in welke hoedanigheid dan ook trouwens). Vergeet Homeland en The Blacklist. HBO moet een serie maken over mijn slapende zoon, veel boeiender.

wpid-img-20150429-wa0000.jpg

’s Avonds duiken we achter de computer voor een moederdag cadeautje. Voor mijn eigen moeder kocht ik een foto op aluminium en dat vonden we zo mooi dat we de eerste schoolfoto van uk ook wilden laten vereeuwigen op een aluminium plaat. Wat is een mooiere gelegenheid dan mijn eerste moederdag. Ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat!

wpid-20150427_155800.jpg

De volgende ochtend loop ik een stukje door het park voordat ik naar mijn werk ga. Wat is het hier mooi! Zo midden in Amsterdam een beetje rust. Je hoort echt alleen vogels en knisperende houtsnippers onder hondenvoetjes.

wpid-20150428_215850.jpg

Die avond ben ik zo laat thuis dat mini al lang en breed slaapt als ik binnen kom. Gelukkig maken we hem nog wakker voor een late voeding en die mag ik doen. Heerlijk even knuffelen. Niets fijner dan kindje dat tevreden in slaap sukkelt na de fles. Ik wil hem eigenlijk ook niet meer in bed leggen daarna. Gewoon op de bank blijven liggen. Oncomfortabel of niet.

wpid-20150428_170338.jpg

Op vrijdag heeft mijn vriend papa dag. De eerste! Met lood in mijn schoenen opstarten om naar het werk te gaan. Het zou verboden moeten worden. Als het hele gezin vrij is, moet moeders ook lekker vrij zijn. Qualityverlof. Gelukkig word ik overladen met foto’s de hele dag & heb ik stiekem een hele leuke werkdag. Die vrijdagen op kantoor, het heeft toch wat anders dan de rest van de week.

wpid-20150428_104826.jpg

Weekenden zijn dubbel genieten sinds de kleine. Waar ik voorheen best een zaterdag weg kon slapen en bankhangen de hele dag, maken we nu echt ‘the most of every day’. Kan ook niet anders als om zes uur ’s morgens de babywekker af gaat. Deze week leerde hij om speeltjes vast te pakken. Hier heeft hij per ongeluk een boxspeeltje in zijn handen, hij was er zelf helemaal van onder de indruk.

wpid-20150427_132216.jpg

And if you can’t beat them, you might as well eat them!

Tot volgende week,

X Steph

Een gedachte over “Snapshot sunday

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s