Om door een ringetje te halen

We hebben het allemaal gezien. Kate in haar kekke gele jurkje en dito hakjes met baby Charlotte op de arm voor de deur van het ziekenhuis. “Vast een draagmoeder! Of anders tien dagen geleden bevallen. Hou eens op zo zien vrouwen er toch niet uit na de bevalling?”

AP_kate_middleton_prince_williiam_baby_princess_2_jt_150502_16x9_992

Ik in ieder geval niet. Ik was een mooie vervanging geweest voor het plaatselijke stoplicht. Met natte haren, rode wangen en een heel ongezellig joggingpak ging ik het ziekenhuis uit. Ik kon wel lopen maar zat in een rolstoel na die uitputtingslag van drie dagen. Ik kon me ook best opmaken of leuk aankleden. Trouwens, nu ik er over nadenk was een jurkje gewoon een fantastische oplossing geweest, in plaats van de skinny. Fashionable en heel comfortabel. Maar goed, niet in januari om half tien ’s avonds. Ik had er ook echt geen behoefte aan. Een makeuptasje zat uiteraard wel in mijn vluchtkoffer. Je weet wel, voor de eerste foto’s na de bevalling. Doet iemand dat? Ik kon echt niet aan mascara denken na die veldslag.

Ik had nog het meest weg van een kreeft op heet water.

Je zult een publieke functie bekleden, daar ga je. De carmenset ligt al klaar. In de bevalkamer niet alleen je man en je moeder maar ook de kapper, de manicure en pedicure en een visagist. Geen kruip-door-sluip-door achteruitgang om zo snel mogelijk je auto in te kruipen en daarna met een kruik op de bank te ploffen, maar een statig moment voor drieduizend fanatieke journalisten en miljoenen mensen voor de buis. Terwijl je kraamverband tegen je been prikt. Alhoewel, ook daar zullen ze wel wat op gevonden hebben.

Ze heeft wel mooie eerste foto’s. Ik heb ook mooie eerste foto’s hoor. Niet geheel flatteus maar de liefde straalt er -heel corny- echt vanaf. Ik had er best zo schitterend als Kate uit willen zien. Maar als ik eerlijk moet zijn is me dat in drie maanden tijd nog niet gelukt. Pas als ik ook ‘team opdirk’ naast mijn bed heb staan zou het misschien ergens op kunnen gaan lijken. Tot die tijd, gemak dient de mens en gewoon is echt gek genoeg. Als ukkie kleren aan heeft, het huis toonbaar is en ik een representatieve outfit heb gevonden ben ik dik tevreden, die krultang hoeft niet zo nodig.

Daar ga je, niks rust met je man en zoon, carmen is je beste vriendin! In de krullen madame.

Als de mannelijke bevolking nu maar niet denkt dat dit de standaard is. Kate is een prachtige vrouw en zal heus niet veel nodig hebben om er zo geweldig uit te zien maar ook zij heeft een slagveld (ergens onder dat kekke jurkje) en ook zij zal de komende nachten met een haar als een palmboom op haar hoofd en wallen zo groot als zuid-amerika in bed doorbrengen.

Jaloers op haar kan ik niet zijn. Bloedmooi en om door een ringetje te halen, maar kan ze daar nou echt lekker gestaan hebben? Maar om dan te beweren dat die hele zwangerschap niet echt was (Russische krant via de Telegraaf), bevallen is geen ernstige ziekte waar je niet overheen komt. Wij vrouwen kunnen dit en we kunnen er ook prachtig uitzien. Met een beetje hulp dan, zeg nou zelf daar heb je toch helemaal geen zín in als je alleen maar naar je kind wil staren..

Maar Kate, je was prachtig. Een heel leger aan visagisten had mijn wallen niet van mijn gezicht af kunnen poederen, jij keek uit je ogen of je terugkwam van vakantie. Maar nu snel weer in je pyjama meid en laat die man maar even lopen voor je. Of een van je butlers, dat kan ook.

X Steph

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s