Lang verwacht lief kleintje

Tijdens mijn zwangerschap hield ik een persoonlijk dagboek bij. Elke woensdag neem ik jullie mee in mijn beleving. Lieve Kitty, deel 2

Vandaag, 8 weken en 4 dagen

Acht weken en vier dagen, de negende week. Dat laatste klinkt trouwens leuker. Het is de twilight zone, je bent wel zwanger en moe en misselijk, maar je ziet niks, voelt niks (althans, niet in je buik), het is niet tastbaar. Een foto van een klein frutje van een centimeter doet dan wel even goed. Oh ja, het is er toch echt.

Volgende week dinsdag mogen we voor de eerste keer naar de verloskundige. Ik hou niet zo van aaimensen en ochgottegodwatleuk gesprekjes, dus ik ben benieuwd. Vanaf tien weken mag de termijn echo gemaakt worden, daar leef ik echt naar uit. Nog anderhalve week. Nog drie weken tot we het nieuws aan de familie mogen vertellen. Ik moet een camera meenemen, ik ben zo benieuwd naar het gezicht van oma.

Afgelopen zondag was het vaderdag, we hebben een fantastische avond gehad met familie bij een tapas restaurant in het Gooi. Even alle zorgen vergeten van de afgelopen tijd. Toen ik thuis kwam was de vreugde meteen weg. Weer dat verdomde bloedverlies. Ik ben wat minder zenuwachtig dan afgelopen weken maar de schrik zit er nog wel. Ook daarom kan ik zo slecht wachten tot de volgende echo. Ze kunnen nu toch niks doen. Als ik maar kan zien dat het goed zit.

Verder voel ik me eigenlijk, eindelijk, echt intens gelukkig. Blijkbaar ben ik gemaakt voor de wereld van kinderwagen, -kleertjes en -speelgoed. Een andere wereld bestaat trouwens ook niet meer. Op school kan ik me al dagen niet meer concentreren en het voelt ook allemaal veel minder belangrijk. Voorzichtig proberen we of de naam, die we al lang in gedachten hadden leuk klinkt. En alles pas voor over zeven en een halve maand.

Van afspraak naar afspraak, echo naar echo.. Kom maar op met die dikke buik, groei maar goed klein frutje.

X

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s