De aller eerste moederdag

Wakker worden van de babywekker om half zeven. Mijn vriend staat al bij het ledikantje. “Moederdagkusjes?”, vraag ik. -“Nog niet, draai je nog maar even om”.

wpid-20150511_095122.jpg

Samen met mini gaat vriendlief de kamer uit, gewapend met een luier en een doos billendoekjes. Ach wat lief hij gaat naar de badkamer. Ik draai me dankbaar nog een keer om en begraaf mijn hoofd diep in het kussen. Moederdag betekent niet dat je kunt uitslapen. Ik hoor mini verhalen vertellen tegen zijn vader. Hij is in ieder geval goed gemutst vandaag. Er rommelt wat in de keuken en de piepjes van de oven kan ik nog identificeren. Dan val ik toch nog eventjes in slaap.

Ik word weer wakker als ik het vloeibare geluk (koffie), uit het apparaat hoor komen. Tegelijk besluit mini dat het een mooie tijd is om te poepen – dat gaat altijd met nogal veel bravour -. Ik zak glimlachend achterover. Papa klaagt nog niet. Mijn vriend het multitask-talent. De kleine krijgt nog een fles en voor ik het weet staan ze samen met een dienblad met vers ontbijt in de slaapkamer. Croissantjes, toast, koffie (belangrijk), jus en een gekookt eitje. Wat lief!!

Mini drukt zijn natte kwijlgezichtje tegen me aan. “Fijne moederdag”, fluister ik zelf. Mini’s pronkstuk in crêpepapier staat ook op het dienblad. Trots pak ik het eerste knutselprojectje ooit uit. Het is een vlinder met twee verf-voetafdrukjes op de vleugels. Fantastisch! Vandaar dus die oranje voetjes vorige week. Ik straal van trots en ben meteen dankbaar dat ik dit elke dag mag doen. De beste baan ter wereld. Mini kijkt zelf enigszins verbaasd naar zijn eigen creatie. Vervolgens moet hij heel hard lachen om de bewegende oogjes van de vlinder. Wat is er leuker dan wakker worden met de schaterlach van je baby van 3.5 maand?

wpid-20150511_093353.jpg

Omdat ontbijt op bed heel romantisch maar ook bijzonder onpraktisch is verhuizen we naar de keuken. Mini in de kinderstoel en wij aan ons welverdiende ontbijt. Ukkie kletst honderd uit, of hij wil vertellen hoe hij zich heeft voorbereid op vandaag. Ik bedenk me nog even hoe moeilijk alles was, nog geen maand geleden. Zo gelukkig zijn we nu en zo vanzelf gaat alles vandaag.  Na het ontbijt hijsen we ons alledrie in de zondagse outfit, ik heb niet alleen moederdag, er zijn ook nog moeders, schoonmoeder en oma’s. Verse bloemen, kleinkindje op de arm, succes verzekerd. Mijn eigen moeder stuurde ik een kaart en een gepersonaliseerde doos Merci Finest selection. Chocola is altijd een goed idee. Met hemelvaart komt ze gelukkig een dagje over, dan kunnen we het inhalen.

’s Avonds hangen we de foto van mini aan de muur, het effect is verbluffend. Super mooi en in elk licht is het een andere kleur. Verder krijg ik nog een armbandje met de naam van onze zoon.  Mijn schoonvader, die ’s middags formule 1 kwam kijken (moederdag of niet, dat gaat gewoon door), nam nog een prachtige bos bloemen voor me mee.

wpid-20150511_095235.jpg

Ik heb een hele fijne dag gehad, dat er nog maar heel veel mogen volgen.
Op naar vaderdag!

Liefs, Stephanie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s