Lang verwacht lief kleintje

Elke woensdag neem ik jullie mee door mijn persoonlijke aantekeningen tijdens mijn zwangerschap. Een krabbeltje, een quote, een gevoel. Hoe klein ook. Lieve Kitty, deel 3.

Negen weken en twee dagen

Gisteren zijn we voor het eerst bij de verloskundige geweest. Een gezellig mollige vrouw van middelbare leeftijd met gezellige klompen en matching witte blouse. Drink je? Rook je? Zijn er erfelijke ziektes in de familie? Conclusie is dat ik een gezonde zwangere vrouw ben. Gelukkig dan maar.
Ik mocht meteen door om bloed te prikken in het ziekenhuis, andere kant op kijken, niet aan de naald denken, niet flauwvallen, ik herhaal: niet flauwvallen!
Vanavond gaan we naar een voorlichting over zwanger zijn. Internet lezen, navraag doen en boeken lezen telt niet, we moeten naar de voorlichtingsavond. Moeten ja, moeten. Ik ben allergisch voor dingen die moeten maar dit soort moetjes hebben een andere kwalificatie. Mijn vriend moet mee, dat vindt hij waarschijnlijk erger. Ja schat, in verwachting ben je samen. Alles zodat we zo goed mogelijk weten hoe ik voor mij (en mijn vriend voor mij, laten we eerlijk wezen) moet zorgen om voor mini te kunnen zorgen. Natuurlijk heb ik achteraf niets meer geleerd dan wat ik al wist. Note to self; volgende keer overslaan. Ik snap eigenlijk niet zo goed waarom ze die voorlichtingen zo laat in de avond plannen? Was moeheid niet symptoom nummer één in een zwangerschap? Ik was niet de enige die zat te knikkebollen.

Verder gaat het goed. ‘Ik ben moe’ is het mantra van iedere dag. Na vier uur ’s middags stort ik in en kan ik heerlijk slapen op de bank, wat helaas wel resulteert in hier en daar een slapeloze nacht, maar zolang ik nog niet misselijk ben en niet in bezit ben van het certificaat ‘boven de wc hangen voor gevorderden’ kan en mag ik niet klagen. Nog een weekje, dan mogen we eindelijk weer kijken. Kijken hoeveel mini is gegroeid in drie weken, kijken hoeveel weken de termijnecho zegt dat hij is. Elke dag is er één en elke dag ben ik een beetje minder onzeker.

Hou je rustig kleintje, doe ik dat ook. Kusje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s