Artis!

Opa en oma op bezoek en mooi weer, ingrediënten voor een dagje er op uit. Omdat het zo lekker was buiten kozen we voor Artis. Mini is pas vier maanden maar keek zijn ogen uit!

Wat doe je met zo’n klein knulletje als je er op uit wil? Alle parken hebben we van binnen en buiten gezien. Rondjes gelopen, zoveel dat ik elke steen ken. Is een dierentuin niet ook gewoon een park? (Oke, een seriously overpriced park, maar toch). Kinderwagen mee, lekker wandelen en we zien wel wat hij er van meekrijgt.

Wat neem je mee als je op stap gaat? Vooral heel veel. Jasje, dekentje, lakentje. Zorg voor laagjes zodat je je kleertjes kunt uitdoen als het toch ineens heel warm wordt. Zorg voor een goed gevulde luiertas en een setje nieuwe kleren. Vergeet ook de regenhoes niet, het blijft toch Nederland. Mini krijgt flesvoeding dus namen we een thermosbeker gekookt water mee. Dan hoef je niet in een drukke dierentuin op zoek naar een magnetron. Het water was na vier uur lopen nog perfect op temperatuur. Verschonen kan ook prima in de kinderwagenbak. Waarom wachten bij een niet schoon toilet als je je eigen rijdende commode bij je hebt. Hydrofielluier en matje op het matras en klaar ben je.

Als we thuis weglopen valt mini in een diepe slaap. We wandelen door Amsterdam, een van mijn favoriete bezigheden. De mooie panden, stille straatjes, lieve mensen. Zo is Amsterdam net een groot dorp. Ondertussen kletsen we lekker bij met opa en oma en pikken we flink wat zonnestralen mee. Alsof mini het ruikt – wat zomaar zou kunnen -, wordt hij wakker als we Artis binnenstappen. Nieuwsgierig als hij is weten we dat hij niet meer blij wordt van liggen in de bak dus we tillen hem er uit. “Kijk schatje, aapjes!

image

Hij kijkt zijn ogen uit. Hij volgt de vogels met zijn oogjes. Kijkt naar de eendjes in het water en lacht naar de gillende apen. Wat een mooi gezicht! Na de aapjes, wilde honden, vogels en olifanten is het voor mini wel genoeg geweest. Hij valt in slaap op mijn arm en tukt daarna dankbaar door in de kinderwagen. Nog even vlug wat zonnebrandcrème op zijn snoetje en we lopen weer door. Hij droomt levendig, van giraffen en flamingo’s, kan niet anders.

image

Het is toch wat bijzonders zo’n dierentuin midden in de stad. Gelukkig is het voor ouders ook leuk en zelfs opa en oma zijn niet weg te slaan bij de chimpansees. Het wordt stiekem gewoon warm en we besluiten een terras op te zoeken. Het is een heerlijke hemelvaartsdag. Eén met een gouden randje.

Liefs Stephanie

Een gedachte over “Artis!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s