Snapshot Sunday

Elke zondag neem ik jullie mee door mijn week. Kijk je mee?

wpid-20150511_093353.jpg

Deze week begon met moederdag. Mijn eerste moederdag, een dag waar ik naar uitleefde alsof ik die dag achttien werd. Een dankbare dag waarop ik heel goed besef dat ik, dat wij, heel erg gezegend zijn met het geluk dat sinds zeventien weken elke dag in onze armen ligt. Zo vanzelfsprekend is dat niet. Iedere dag weer weet ik, hoe bijzonder dit is. Om te zien hoe ik mijn moederdag beleefd heb, klik dan hier.

wpid-20150511_103810.jpg

De week begon met prachtige dagen, wat was het maandag warm. Ik was vrij, ik had mamadag. Lekker naar buiten dus! Mini in de korte broek, ik nog maar even niet, wat had ik het heet. Toch een beetje spijt dat ik nog geen zin heb gevonden om de sportschoenen aan te trekken. Het moet toch heerlijk zijn als je niet hoeft na te denken over melkflesbenen, smeerseltjes en hardlooptoestanden voordat je in een korte broek durft. Desalniettemin hebben we ontzettend genoten van een heerlijke wandeling langs het water en een middag in de ‘tuin’.

wpid-20150511_163108.jpg

Terwijl mini (in tegenstelling tot mij) wel aan zijn kuitspieren werkt in de kinderwagen bak, kruip ik op de tuinbank om in mijn nieuwe boek te duiken. The Rosie Project kocht ik een tijdje geleden en nu is het tijd om the Rosie Effect te lezen. Een mooi boek over een man met een autismespectrum stoornis die (in het eerste boek) zijn leven wijdt aan het vinden van een geschikte partner. Even ontspannen van zorgen, werken en studeren.

wpid-20150511_160953.jpg

Het volgende plan van vandaag was een avondje buiten met een warm stokbroodje en een glas wijn, maar dat idee werd verstoort toen vriendlief belde met de mededeling dat overwerk op de planning stond vanavond. Hij had al rekening gehouden met mijn kookkunsten – non-existant – en ik mocht wat lekkers bestellen. Het werd een experiment, uit het overvloedige aanbod aan sushidealers in Amsterdam koos ik met mijn ogen dicht een tentje uit om een mix van sushi en sashimi te bestellen. Lang geleden! Erg lekker! Ook bestelde ik een Miso soepje, ander experiment en dat doe ik niet meer.

wpid-20150511_202344.jpg

Hemelvaartsdag brachten we door in Artis met opa en oma, die een dagje over kwamen uit een andere uithoek van het land. Genoten hebben we, de voorspelde donkere luchten maakten plaats voor de zon en de temperatuur was ook lang zo slecht nog niet. Hoe dat was, lees je in de blogpost van vrijdag.

wpid-20150514_130948.jpg

Vrijdag, waar heel Nederland uitslaapt omdat ze een lang weekend hebben, geldt dat niet voor mij. Ik ga gewoon een dag werken. Dat, en daarnaast flink aan de studie. ’s Morgens worden we met zijn allen wakker om zes uur. De babywekker mist nooit een uurtje, ook niet tijdens het hemelvaartweekend. Ik neem nog even de gelegenheid om mini aan te kleden voor ik weg moet. Zo’n schattig snoetje achterlaten is niet het leukste deel van de dag. Maar hij heeft een dag met papa, dat is natuurlijk feest. De slofjes die ik zo graag wilde hebben passen eindelijk! Het staat zo eigenzinnig, hij is er zelf ook helemaal ondersteboven van.

wpid-20150515_071058.jpg

Zaterdag zijn we een dagje op pad. Winkelen en lunchen met vrienden, we hebben een onwijs gezellige dag en mini is zomaar anderhalf uur heel gezellig in een restaurant. Wie had dat gedacht. We trekken veel bekijks met ons lachebekje. Ik bestel een wrap met gerookte zalm & groene asperges. Jammer genoeg regent het bijna de hele dag.

wpid-20150516_132944.jpg

Omdat mini alweer overal uit groeit kopen we noodgedwongen weer nieuwe rompertjes en shirtjes. Lange armen, lange benen. Van maat 44 naar 68 in vier maanden, het gaat zo snel.

Geniet van iedere dag, want alles wat je hebt is vandaag.

Liefs, Stephanie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s