4 Maanden

Mini is vandaag vier maanden. Vier maanden! De magische grens van vier maanden is nu al bereikt. Heel gek, gisteren is hij geboren.. Vanaf vandaag mogen we beginnen met fruithapjes, groentepotjes en pap. Eten van een bord, met een heuse lepel. Kindje wat wordt je snel groot.

De voeding: Vorige maand dacht ik al dat mini op weg was de laatste fles te laten voor wat die was. Na zes uur ’s avonds verkeert hij in diepe rust en hem tot twee keer toe wakker maken vind ik een beetje teveel van het goede. We besloten vorige week dan ook om de laatste fles te laten vervallen. Het gaat prima! Hij zeurt niet extra om eten, wordt niet opnieuw midden in de nacht wakker, slaapt nog steeds lekker door en hij is even vrolijk en actief als altijd. Ik geef hem nu vier keer een fles van 180cc met zes schepjes Hero Baby Extra voeding. Ik merk geen verschil nu ik die consistentie heb veranderd -voorheen was de verdeling vier schepjes extra, twee schepjes standaard- . Soms wil ik nog wel eens wat meer water in de fles doen, 200cc en dan alsnog zes schepjes voeding. Dit vooral (en eigenlijk alleen) als mini een lange ruk geslapen heeft en er meer dan vijf uur tussen de voedingen zit. Hij drinkt het dan wel op, maar geeft ook wat terug. Even uitvogelen dus nog! Met het eerste hapje moet ik nog beginnen, daar volgt uiteraard een update van.

De maat: Mini is nu officieel uit maat 56 gegroeid. De rompers van hema zijn een soort dwangbuis geworden en de shirtjes zijn niet zo zeer te smal, maar wel te kort. Buiktruitjes zijn al sinds de jaren 90 uit de mode dus hup naar de winkel! De verschillen blijven enorm. Hema valt groot, Zara mini piepklein en H&M hangt ergens tussen in. Over het algemeen draagt hij 62, een enkele keer 68.

Kletsen: Meneer kirt, gilt en gorgelt of het een lieve lust is. Als ik langs de box loop hoor ik soms zelfs een heuse, ‘heuj!’. Zijn klankenpallet begint flink uit te breiden. Prrrt, Grrr, Kggg, euw, oow, heuj.. je kan het zo gek niet bedenken of we horen het (om zes uur ’s morgens als ukkepuk vindt dat hij genoeg heeft geslapen)

De ontwikkeling: Uk maakt steeds meer contact. Hij zoekt je blik ook echt op en kan met zijn handen en voeten prima aandacht trekken. Ik vermoed dat alles niet meer geheel vrijblijvend is en dat ik hem best kan verwennen. Hij kan rustig in bed liggen huilen, dat ik denk oei tijd om je er uit te halen. Om vervolgens als ik de kamer binnenkom een big smile op te zetten. ‘Niks aan de hand hoor mama, ik wilde alleen aandacht’. Dat begint nu al?
Hij heeft inmiddels zijn voeten gevonden en gooit in alle lenigheid zijn benen richting zijn gezicht. Als hij dan zijn voeten beet heeft laat hij zich met alle ledematen tegelijk naar links vallen. De wereld van de zijkant! Ook heeft hij inmiddels uitgevonden dat hij van buik naar rug kan draaien. Op de buik liggen, hoofd omhoog en met zoveel mogelijk bravour naar een zijkant gooien. Nog beter opletten dus, voor we het weten kruipt hij nog wel ook. Speeltjes kan hij ook vinden. Dat is mooi, dan blijft hij misschien even van mijn haar af. Poppetjes worden aan alle kanten bekeken en vervolgens met liefde opgegeten. Alles, alles, gaat in het mondje van dat mini monstertje.

Routine: De dag start om half zeven. Mini heeft dan meestal wel een kwartier liggen brabbelen in bed. Ondertussen zorgen wij voor een fles en een outfit en om half zeven halen we hem er uit. We spelen nog even wat op bed en dan de eerste fles. Na de eerste fles houdt hij het gemiddeld nog een half uurtje wakker uit. Als hij dan begint te sputteren gaat hij weer naar bed om te slapen tot de volgende voeding, gemiddeld om kwart voor elf. Na deze fles spelen we wat, ligt hij in de box, oefenen we met draaien en trainen we de nekspieren (nog steeds die irritante, verrekte voorkeurshouding) en slaapt hij tot drie uur. Dan volgt fles nummer drie en hier na gaan we meestal even een rondje lopen buiten, boodschappen doen, koffie halen of het park in. Daarna valt hij in een diepe slaap. We moeten hem er dan echt uithalen voor de laatste fles, dat is meestal rond half negen. Daar aan voorafgaand gaat hij ook in bad, elke dag, geen uitzondering. Om de dag met zeep, de andere dagen met een vettende olie.

Vier maanden, voorbij gevlogen alsof het niks is. Hij heeft al zoveel geleerd en hij leert mij minstens zo veel. Ik ben zo trots, zoals elke moeder dat is op haar kind.
Samen in rap tempo de wereld (her)ontdekken. Er is niks dat mijn dag mooier kan maken.

Liefs Stephanie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s