The Essentials 3: Vakantie checklist

Als ik op vakantie ga maak ik weken van tevoren al een lijstje. Al is het maar om voorpret te vieren. Sinds een kleintje is het ook pure noodzaak. Mijn hoofd is nog steeds een warboel (ik wijt het aan hormonen, het mag nog) en ik vergeet geheid de helft als ik niet een maand van tevoren begin met een lijstje. Natuurlijk, vergat ik ook dit keer nog de helft, de onmisbare helft. Waar ik de andere helft niet eens uit de koffer gehaald heb.
Een beetje hulp voor mezelf de volgende keer, en misschien bruikbaar voor jullie. Wat moet je meenemen?

Voor jezelf
Ik ben een fan van minimalisme. Vroeger niet, ging ik een week naar Turkije moesten er twintig bikini’s mee – je moet kunnen kiezen-, vond ik alle jurkjes in mijn kast mooi en gingen er acht paar schoenen in de koffer. Je zou maar om een paar verlegen zitten. Nu niet meer. We zijn professionele muilezels sinds de komst van mini dus een koffer minder is echt geen overbodige luxe. Voor een midweek vakantiepark ging dan ook zo weinig mogelijk in mijn koffer. Een lange en een korte broek, t-shirt, warm vest, bikini en ondergoed. Een paar slippers en een paar gympen en meer heb je niet nodig. Toiletspullen, tja, de dagen dat de wereld je catwalk was gaan ook wel voorbij. Mascara, concealer en lipgloss en ik ben gelukkig. Wel een föhn. Als je haar maar goed zit.

Voor mini
Voor mini sleep ik alles mee.Teveel kleren (want ik moet kiezen, ukkie is ineens mijn uithangbord geworden), teveel knuffels (nog steeds het gevoel dat hij dit weekend vast ineens niet zonder zijn muis kan) en nog meer onnodige ruimtevulling. Er zijn dingen die niet makkelijk te vervangen zijn als je ver van de bewoonde wereld bent, denk aan een speen of de lievelingsknuffel van je kleine minimens.
Wat moe je meenemen als je op pad gaat met een baby van vier maanden?

– Kleding
Genoeg setjes maar overdrijf niet. Hou rekening met ongelukjes, doorlekken en vies worden. Twee setjes per dag is meestal wel een goede richtlijn. Gooi er dan nog een rompertje extra bij en je zit wel goed. Met jasjes en vestjes ga ik ook niet goochelen dit soort dagen, gewoon een dekentje in de tas en je bent zo een laagje extra kwijt of rijk.

– Verzorging
Ik had mijn eigen toilettas ingepakt, douchegel, bodylotion.. toen ik bedacht dat mini zijn eigen arsenaal aan verzorgingsproducten heeft. Een babyshampoo, massageolie en bepanthen. Check.

– Luiers
Kun je niet genoeg hebben. Ik ging er van uit dat ze bij Center Parcs wel te koop zouden zijn (mocht het niet anders kunnen) maar was voor de voorraad uitgegaan van vijf luiers per dag, nog twee extra en wat zwemluiers. Ook hydrofielluiers mogen niet ontbreken. Een stuk of drie van die alleskunnerdoeken in de tas. Bij nood kun je ze vaak wel uitkoken.

– Luiertas
Vul die holy grail goed als je op pad gaat. Setje kleding, luiers, hydrofieldoek, extra speen (of twee, echt je zult net zien dat je die kwijtraakt in de zandduinen van vlieland). Steriele gaasjes, kinderen krijgen namelijk altijd ontstoken ogen als je niet thuis bent, pleisters, muggenzalf, antibacterieelgel. Geen overbodige luxe.

– Kinderwagen
De kinderwagen. Natuurlijk. Als het bedje in het huisje niet aan je wensen voldoet kun je nog uitwijken naar de kinderwagenbak, handig! Neem een knuffeltje en een dekentje mee, spuugdoekje voor onderweg en je bent good-to-go. While you are at it, vergeet het regenscherm niet.

– Speelgoed
Die van mij is het meest gelukkig met een spuugdoekje, of mijn handen, mijn haar of de touwtjes van je shirt. Heeft je kindje een lievelingsknuffel vergeet die dan niet mee te nemen. Eventueel een back up, afleidingsspelletje, muziekdoosje of rammelaar maar neem niet de hele speelgoedkist mee.

– Voeding
Hier ging het bij mij mis. Natuurlijk nam ik de pot melkpoeder mee, de fles en een torentje poederbewaarbakjes. Maar ik vergat even dat mini sinds kort Bambix in de fles krijgt. Dat kon ik dus niet kopen in de plaatselijke supermarkt. Vervelend, ukkie slaapt echt minder goed zonder een laatste papflesje. Ook de vitamine D vergat ik in te pakken. Ook nergens te krijgen. Slordig!

Maak een paar dagen voordat je weggaat een briefje waar je alle producten op noteert die je op een dag gebruikt. Dan weetje zeker dat je niks mist en die dagen gewoon door gaat komen zonder iets essentieels te missen. Overal is wel een mouw aan te passen, een beetje creatief denken wil ook nog wel eens wat oplossen.
Vergeet in de tussentijd niet te genieten van de reis en de nieuwe dingen met je kleintje.

Liefs, Stephanie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s