5 maanden update!

Het is alweer de achttiende geweest.. weer een maandje verder. Inmiddels gaan we al negen weken met mini naar het kinderdagverblijf, is hij helemaal gewend aan fruit en groente & houdt hij niet op met kletsen. Baby vijf maanden update!

De voeding: Nog steeds krijgt mini Hero Baby extra voeding. Een keer hebben we -noodgedwongen- een standaard voeding fles moeten geven, dat resulteerde in een super hongerig kindje na drie uur terwijl ukkie best vier of vijf uur tussen de flessen kan laten zitten. Hij krijgt vier flessen verdeeld over de dag, van 210cc met zeven schepjes. De flessen gaan meestal helemaal leeg. Rond een uur of negen, half tien ’s morgens krijgt mini wat schepjes fruit. Zelf gemaakt of uit een potje maakt mij niet zo veel uit en het gaat maar net zoals het ons uitkomt. Hij eet inmiddels alles, van banaan tot peer of mango met druif en sinaasappel. Zelf vind ik die potjes ook nog best lekker! ’s Avonds krijgt hij een paar lepeltjes groente. Ook hier heeft hij geen voorkeur, hij eet alles. Worteltjes, erwtjes, sperziebonen, aardappelen met pompoen, als het maar eetbaar is.

De maat: Maat 68 inmiddels. Veel van die schattige, leuke, mooie, kinderkleertjes die ik tijdens de zwangerschap kocht zitten inmiddels netjes opgeborgen in een doos voor de volgende kleine telg die ik daar blij mee kan maken. Ik verwacht wel dat we nog even met deze maat kunnen doen. Er zit ook best veel verschil tussen maat 68 en de volgende maat, 74. Hij draagt steeds vaker schoentjes, nou ja, schoentjes, meer slofjes. De zachte allstars in maat 18 of schattige boboux slofjes in maat S.

Kletsen: Het klankenarsenaal wordt vlot uitgebreid. “Mba”, “wowow” en “heuj” is veel gehoord in huis. Hij praat tegen alles en iedereen.

De ontwikkeling: Met ongeveer 64 centimeter en zes en een halve kilo is mini een heel gemiddeld kereltje volgens de groeicurve. Hij wordt steeds beweeglijker. Waar hij al een tijdje van zijn buik naar zijn rug kon draaien kan hij nu ook van rug naar buik draaien. Hij rolt en tolt de hele kamer door. Opletten dus! Ineens moeten we ontzettend opletten met alle losse spullen in de kamer, kabels, stopcontacten en alles van dien aard. Veiligheid voor alles. Als hij op zijn buik ligt gaat soms de kont de lucht in, ik ben benieuwd hoe lang het gaat duren voor hij begint te kruipen. Zijn hoofd houdt hij goed stabiel en sterk boven zijn lijfje. Hij trekt zich op tot zit maar in zijn eentje zitten kan nog echt niet.

Routine: Rond kwart over zes begint de dag. Mijn wekker gaat en de hele family is wakker, het nadeel van allemaal op dezelfde slaapkamer slapen. Mini speelt meestal nog een goede drie kwartier voordat hij rond zeven uur een fles met bambix rijstebloem krijgt. Na deze fles slaapt hij meestal weer lekker door, heerlijk in het weekend, dan kunnen vriendlief en ik ons ook nog even omdraaien. Rond elf uur haal ik hem er uit en is het tijd voor de tweede fles. Na deze fles gaan we er meestal op uit -op een vrije dag althans-. Een stukje wandelen, een boodschap halen, koffie buiten de deur. Rond vier uur fles nummer drie & daarna lekker slapen tot hij vanzelf wakker wordt voor de groentehap. Die krijgt hij als wij ook aan tafel zitten voor het avondeten rond half zeven. Na het hapje gaat mini in bad. Dat doen we nog steeds trouw elke avond als afsluiter van de dag. Een warm slaap zacht badje, massage olie en daarna een verhaaltje op bed. Mini valt in een diepe slaap waar wij hem rond half negen nog een keer uithalen voor flesje vier.

Vijf maanden, een lief, rustig, vrolijk kindje. Zo’n mooi contrast met de eerste drie maanden. Elke dag is een beetje leuker dan de vorige, maar de tijd gaat echt veel te snel. Genieten van elke dag en elk moment. Niet vergeten.

wpid-20150620_144923.jpg

Liefs Stephanie

Een gedachte over “5 maanden update!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s