Lang verwacht, lief kleintje

Elke woensdag een blik in mijn dagboek, tijdens de zwangerschap. Inmiddels 12 weken in verwachting. Lieve Kitty..

Lief klein wondertje,

Ik denk dat ik me erbij neer moet leggen dat ik eens in de twee weken (op zondag) een hartverzakking krijg. Waar we vanochtend in allerijl naar de verloskundige raceten en de paniek er bij mij goed in zat, was jij waarschijnlijk nog lekker aan het slapen. Je hartje doet het goed, als dat maar zo blijft.

Waar ik normaal de belichaming van nuchterheid ben, maak ik me nu zorgen om alles. Ook iets dat bij het moederschap komt kijken? Ben je gezond? Heb je geen afwijkingen die jouw leven kunnen beperken? Doet je hartje het nog en blijf je nog gezellig 28 weekjes warm bij mij?
In een zwangerschap ben je niets anders dan een toeschouwer van je eigen lijf, leven en omgeving. Het is alsof ik een soort buitenrol heb, wat ik wil kan niet altijd, en zoals ik me wil voelen, wil mijn lichaam -vaak- niet. Dat is wel een beetje wennen. Als ik op de rand van het bed zit en ineens heel veel zin heb om hysterisch te huilen, als ik heel gelukkig ben maar geen puf heb om een lach op mijn gezicht te krijgen, heel gek. Onverklaarbaar verklaarbaar.

En papa? Die is alleen maar heel lief. Ik weet dat hij soms geen snars snapt van mij en mijn gedrag maar ik weet dat hij weet, dat ik het niet expres doe. Hij zorgt voor mij, dag in dag uit, zonder te mokken of te zeuren.

Je doos met kleertjes knuffeltjes en speeltjes begint te groeien. Ik kan het niet laten, elk schattig beestje, lakentje, pakje, slofje, moet ik kopen. Het nieuws verbergen wordt ook steeds moeilijker. Een gigantische doos met spullen in de berging. Verstopt voor bezoek of familie en onaangekondigde bezoeken zijn ineens heel onhandig. Gelukkig nog maar een paar dagen. Dit weekend mogen we vertellen dat we jou verwachten, eindelijk.

Morgenmiddag weer naar het ziekenhuis. Nog meer onderzoeken waar toch die vreemde, verontrustende symptomen vandaan komen. Ze verwachten iets lichamelijks bij mij. Niet iets dat te maken heeft met jou. Daar houden we ons aan vast.

Kus kleintje. Mama

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s