Lang verwacht, lief kleintje

Het is weer woensdag. Neem een kijkje in het dagboek dat ik bijhield in mijn zwangerschap. Vandaag ruim 13 weken in verwachting.

Al bijna drie maanden groei je in mijn buik. Het is elke dag even bijzonder. Als ik in de spiegel kijk en me afvraag waar je precies zit en in mijn ogen een andere, zachtere blik dan anders bespeur weet ik dat ik me zorgen om je maak, me verantwoordelijk voor je voel en je het beste van het beste wil geven en niks minder dan dat.

De zorgen van de afgelopen weken verdwijnen langzaam naar de achtergrond. Accepteren en loslaten. Proberen te genieten want als iets niet goed voor jou, en voor mij, is, is dat stress. Gelukkig mag deze neurotische mama vanmiddag weer even naar je hartje luisteren. Papa zal onderhand wel gek van me worden. Die is gelukkig een stuk nuchterder dan ik. Dat heb ik nodig. Iemand die mij met twee benen op de grond zet als ik weer een stuk boven de aarde zweef in mijn eigen wereld.

Ik heb het laatste weekje vrij voor dat ik weer mag gaan werken, de zomervakantie zit er bijna op. Als ik alleen thuis ben weet ik weer wat voor chaotisch wan-organisatietalent ik ben. Als dat maar goed gaat straks. Een gat in de dag slapen, geen plan hebben, overal veel te lang over doen en nu, om 2 uur ’s middags, nog in mijn pyjama zitten terwijl ik eigenlijk een hele waslijst aan klusjes te doen heb.

Afgelopen zondag hebben we de familie verteld dat jij komt. Iedereen was zielsgelukkig en net zo blij als papa en ik dat zijn. Je bent meer dan welkom in deze familie kleintje, ik denk dat je de komende zes maanden nog maar even moet genieten van de rust, want ze zullen om je vechten!

De foto van je termijnecho prijkt op de kast, ik kan niet wachten tot de volgende echo om te zien hoe snel je groeit. En straks in je ogen kijken lijkt nog zo onwerkelijk. Desondanks ben jij een deel van mij en dat voel ik. Ik voel me bevoorrecht dat ik mag meemaken dat er leven in mij zit en dat ik leven aan jou kan geven. Samen met papa maak ik er een fijne zes maanden van. Samen zorgen we ervoor dat het jou straks aan niks ontbreekt. Ondertussen genieten we van alle tijd die we samen hebben. Jij hebt de liefste papa die je je kan wensen, hij zal onvoorwaardelijk van je houden, net als ik.

Mama.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s