Baby 6 maanden update!

Weer een maand voorbij! En dat betekent dat mini een half jaar oud is!! Het gaat zo verschrikkelijk snel. Elke dag is leuker dan de vorige maar de tijd vliegt voorbij. Elk cliché is meer dan waar. Knipper niet met je ogen want je kindje gaat naar school voordat je er erg in hebt. Hoe gaat het nu in huize weltevree? Lees mee in de ‘Baby zes maanden update’!

De voeding:
Mini kreeg Hero Baby extra 1 tot nu. Vanaf zes maanden gaan we over op de opvolgmelk! Weer zo’n stap waar ik aan merk dat mini steeds meer baby af is. Nu was de vraag, hoe gaan we die voeding nu aanpakken? Ik moest elke week eigen voeding meenemen naar het kinderdagverblijf omdat bijzondere voeding (waar extra kennelijk onder valt) niet besteld kan worden. Vind ik belachelijk trouwens, ik betaal net zo veel als alle andere ouders maar ik moet wel zorgen voor mini’s eigen eten. De grootste kostenpost als je het mij vraagt. Idealiter ga ik dan ook weer over naar standaard melkpoeder. We kozen ooit voor de extra voeding omdat mini op geen enkele manier verzadigd raakte van gewone flesvoeding. Nu krijgt hij natuurlijk behoorlijk wat bijvoeding, dus misschien is dat probleem wel op te vangen. We worden ook nog eens gesterkt door de keuze van Hero zelf, om de baby extra 2 uit het assortiment te halen. Blijkbaar is er geen vraag naar deze voeding en wil je toch wat zwaarders voor je kindje, dan moet je maar johannes broodpitmeel aan de voeding toevoegen. Enfin, standaard opvolgmelk it is! Tot nu toe gaat dat prima, hij zeurt niet eerder om eten dan na de gebruikelijke vier uur. Hij krijgt nu vier flessen 180cc water, met 6 schepjes melkpoeder. Bij de eerste en laatste fles voegen we daar ongeveer drie schepjes rijstebloem aan toe. Pap uit een bordje proberen we af en toe, om vervolgens toch een fles te maken omdat mini totaal geen geduld heeft voor een bordje pap. Naast de melk krijgt mini een fruithapje ’s morgens en warme groente ’s avonds. Na de groente krijgt hij soms nog een beetje kwark. Na de fles van 11 uur ’s morgens geef ik hem een stukje brood.

De maat:
Hier geen verandering, gelukkig ook maar. Hij wordt al zo snel groot, als hij dan ook nog elke drie weken uit zijn kleren groeit is dat kleine, schattige, baby-effect er helemaal zo snel af. Maat 68 nog steeds, soms 62 dat ligt echt aan het kledingmerk. Het enige waar hij maat 74 van nodig heeft zijn pyjama’s van Zara, dat komt met name door de voetjes die aan het pakje zitten. Mini heeft hele lange dunne benen dus een lange pyjama is geen overbodige luxe.

Kletsen:
Mini zingt, praat, kletst, moppert en zeurt er op los. Van ‘baba’ tot ‘mmma’ en ‘rrrrr’. De ‘R’ is vooral favoriet de laatste dagen. Woordjes, daar is het nog echt te vroeg voor. Een papa of mama op zijn tijd horen we wel, maar dat heeft natuurlijk niets met bewuste woorden te maken. Hij gaat wel steeds meer zeuren. Geven we hem geen aandacht dan zet mini een keel op, met een triomfantelijke lach als hij succes boekt met zijn ‘charme’ offensief.

De ontwikkeling:
De exacte maten van mini weet ik niet. Over een goede week worden we ontboden op het consultatiebureau om de nieuwe stand van zaken vast te stellen. Ik schat dat hij rond de 68 centimer is en een goede 6700 gram weegt. Of ik in de buurt zit, houden jullie nog tegoed. We oefenen met zitten en kruipen. Zelf zitten op de bank gaat goed, natuurlijk valt hij hier en daar nog wel eens om maar hij begint zichzelf ook terug omhoog te duwen. Kruipen wil niet lukken. Zijn beentjes gaan onder zijn kont, hij strekt ze zelfs uit, maar zijn hoofdje blijft op de grond. Rupsen, zoals een vriendin van mij dat noemt, vind ik de meest toepasselijke benaming. Heel vermakelijk voor ons maar uitermate frustrerend voor mini.

Routine:
Ukkie wordt nog steeds wakker om zes uur. Hoe graag ik ook zou willen dat hij daar een uurtje (wat is nou een uurtje?) aan vast plakt, hij meldt zich vrolijk kraaiend en kletsend om zes uur. Hij is geen mopperkont in de ochtend en een ochtendhumeur is hem, gelukkig, ook vreemd. Heerlijk zo’n vrolijk snoetje in de ochtend, kan ik zelfs geen ochtendhumeur door krijgen. We proberen hem nog even bij ons in bed bezig te houden tot een uur of zeven, voordat we hem de eerste fles geven.
Na de eerste fles slaapt mini zonder morren nog even een uurtje door. Als hij wakker wordt rond half negen krijgt hij vers fruit, meestal banaan met sinaasappel of een potje gemengd fruit. Ook na dit hapje slaapt mini nog even door. Er is natuurlijk ook niets belangrijker dan eten en slapen als je groot moet worden. Rond elf uur wordt hij wakker voor fles nummer twee. Tussen elf en drie is slapen moeilijk. Hij wil niet alleen slapen en al helemaal niet in zijn eigen bed. Als de mogelijkheid er is kruip ik even met mini in het grote bed, met zijn armpjes om mijn nek slaapt hij binnen vijf minuten. Zolang het maar één of twee keer per dag zo gaat, vind ik dat helemaal niet zo erg.
Ergens tussen drie en vier krijgt mini fles nummer drie, gevolgd door een stukje brood. Stiekem vind ik dat dus heel eng en ik zit er dan ook met mijn neus bovenop. Hij zal toch niet stikken? Maar het gaat heel goed!
’s Avonds om zes uur eet mini met ons warm. Hij krijgt verse groeten of een potje olvarit (of huismerk, maakt mij niks uit). Na dit hapje en eventueel een beetje kwark spelen we nog even, gaat mini in bad, krijgt hij een massage – mijn hemel het klinkt wel heel luxe allemaal – en gaat mini zonder mopperen lekker slapen. We maken hem rond half negen wakker voor de laatste fles, waarna hij van half tien tot zes doorslaapt.

Een half jaar al kind, wat wordt je groot. Zo wijs, zo lief, zo slim, zo ondeugend.
Elke dag ben ik een nog trotsere mama.

Liefs Stephanie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s