Plog! Midweek Maastricht

Hallo Maastricht, long time no see. De maas, de brug, de kerken, de mensen, de rust en het eten. Ik kan me daar prima vermaken. Winkelen in een stad die alles heeft maar niet massaal is. Waar de Limburger je nog groet en de rijstevlaai en zuurvlees nog authentiek lekker zijn. Een midweekje Maastricht, voornamelijk uitgebeeld in eten.. en koffie.

Maastrichtzaalhuur_zpsb39b3b14

Mooi Maastricht. De geschiedenis en sfeer komen je tegemoet als je de stad in loopt. Ik heb het hier altijd mooi gevonden. Een stukje thuis in Limburg. Maandag vertrekken we na een heel afscheidsritueel van mini, naar Maastricht. We verblijven in hotel Mabi, in het centrum van de stad. In het hotel heeft vroeger een bioscoop gezeten en die sfeer hebben ze behoorlijk terug laten komen in het hotel. Een mini bioscoop om series te kijken (denk Laurel & Hardy, niet Orange is the new black) als ultiem aandenken.

24808802

De kamer is prima. Geen bijzonder luxe kamer, maar ook niet te eenvoudig. Netjes, schoon, comfortabel. De badkamer heeft zelfs badproducten van rituals, vind ik leuk! De bedden zijn zacht en slapen prima. Het enige nadeel van deze kamer is het gebrek aan airconditioning. Het was bijzonder benauwd deze week en dat hebben we geweten, met alleen een ventilator in de kamer is die plakkerige warmte niet echt bevorderlijk voor je nachtrust, en daar kwamen we nou juist voor!

mabi_room_kleurenkamer
– foto’s zijn van website Mabi –

Dat wisten ze zelf ook wel in dat hotel, vandaar de diepvries met ‘take your icecream!’ in de Lobby. Heel gek is dat. Dat je dan voor die diepvries staat, elkaar aankijkt en denkt: ‘is dit gratis?’. Soort van stiekem die bak openmaakt, snel een raketje eruit grist en heel hard wegloopt. Voelt toch als stelen.

wpid-20150720_140345.jpg

Aangekomen in Maastricht hebben we honger – wanneer niet -, en we zoeken een plekje voor lunch. Ik neem een broodje carpaccio en vriendlief kroketten op brood. Lekker!

wpid-20150720_165634.jpg

Koffie! In de kerk (dominicanenkerk) in het centrum is een boekhandel gevestigd en achter in, onder de gigantische kroonluchters, vind je een Coffeelovers. De lekkerste koffie sinds starbucks. Ik neem een caffe cioccolato.

wpid-20150720_165321.jpg

Het is wel heel warm in de kerk. Snel opdrinken en naar buiten. We gaan winkelen.

wpid-20150722_102049.jpg

Een Maastrichts souvenir winkeltje met authentieke streekproducten. Ik spot in de etalage deze babyoutfit. Fantastisch vind ik het! Het winkeltje is hier nog dicht, maar ik besluit vlak voor we naar huis gaan nog een shirtje voor mini te scoren. ‘Lekker menneke’.

wpid-20150721_174820.jpg

Mini is verliefd. En wel op een giraffe. Niets is minder waar. Zonder Sophie is mini nergens, wij ook niet want dan is er geen land te bezeilen met ukkie. Natuurlijk vergeten we mini in Amsterdam, juist deze week. Bij de Bijenkorf zien we een bijtring variant van Sophie, die kan ik niet laten liggen.

wpid-20150721_174852.jpg

Bij Zara vinden we tussen de magere sale nog een leuke trui (voor mini, what else). Deze roze trui met kegels had ik al eens eerder gezien maar niet gekocht. Nu, voor een leuke prijs, kon ik hem niet laten hangen. Echte mannen kunnen roze best hebben.

wpid-20150720_174545.jpg

Honger! Het is nog vroeg maar dat komt mooi uit. We willen graag tapas eten bij La Bodega. Zo’n populaire tent waar je niet kunt reserveren, maar waar je gezellig met een drankje aan de bar kunt wachten op een tafeltje. Het is daar al-tijd druk. Maar niet als je om vijf uur al voor de deur staat. Wachten tot acht uur op een tafeltje kunnen we gewoon niet. Met oogleden op onze knieën kunnen we immers de menukaart niet lezen. Bij het eten drink ik twee kleine glaasjes wijn. Ik ben meteen zo dronken als een kanarie en we besluiten maar terug te gaan naar het hotel. Slapen!

wpid-20150721_112311.jpg

Ontbijten (brunchen) doen we de volgende ochtend buiten het hotel. De lucht is best dreigend maar het moet droog blijven, volgens het onbijtnieuws. Ik neem een cappuccino, een glas verse jus en een bol met vitello tonato met kappertjes. Erg lekker!

jurassic-World

Omdat het toch gaat regenen – maar natuurlijk – gaan we die middag naar de film. Jurrasic World. Wat hebben we hier van geleerd? Je kunt dus echt wèl de wereld redden op hoge hakken, en het openen van een park met dino’s is een uitermate slecht idee. Gezellig was het wel.

wpid-20150721_185106.jpg

Eten! Ik heb zin in mosselen en die hebben ze gelukkig zo’n beetje overal. Op het Vrijthof kunnen we zowaar nog buiten zitten en ik bestel mosselen in witte wijn, vriendlief een mixed grill schotel. De zon kwam zelfs nog even kijken.

wpid-20150721_195812.jpg

Daarna een ijsje witte chocolade bij Luno Rosso. Doen als je in Maastricht bent, lekkerste ijs dat ik ooit gehad heb.

wpid-20150721_202413.jpg

Op weg terug naar het hotel vinden we nog een tafeltje in de zon, op de markt. We drinken (verrassing) nog meer koffie, voordat we terug gaan naar club tropical (het hotel).

wpid-img-20150722-wa0021.jpg

Het leuke van een weekendje weg gaan, is ook weer thuis komen. Dat geldt zeker als er thuis een pretsnoetje op je zit te wachten. Mini heeft een paar superleuke dagen met opa en oma gehad. Wij kochten beer Nino voor hem, een super intelligente, technische, state of the art, digitale, turbo, wonderbeer. Mini was immers zes maanden geworden, en dan breekt er weer een nieuwe categorie speelgoed aan. De beer kun je aansluiten op de computer, waarna je de naam van je kindje kunt opgeven. Leuk ding. Mini is er ook heel blij mee.

Het was een heel fijn ‘weekend’, maar thuis zijn en weer compleet zijn is natuurlijk nog veel fijner. De batterijen zijn in ieder geval weer even opgeladen. Ik kan dit iedereen van harte aanbevelen!

Liefs, Stéphanie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s