Style Saturday

De zon, de warmte! Vandaag zijn we een dagje op de camping. Mini en ik, even nog. Maandag begint het geweld van alle dag weer. Vandaag een nieuwe rubriek. Style Saturday. Als je niet eens weet wat je zelf aan moet, wat doet mini dan aan? Waar moet je shoppen? Wat moet je hebben?

Mini is een modekind. Dat ben ik (was ik want ik koop niks meer voor mezelf), dat is zijn vader. Dus mini ook. Er is ook teveel leuks voor de kids en best wel betaalbaar ook nog (als je wil).  Vroeger als ik met één van mijn vijfendertig poppen speelde, moesten ze tien keer per dag iets anders aan. Mijn broer moest trouwens ook tien keer per dag wat anders aan, als we de verkleedkist tevoorschijn hadden gehaald. Zwaar ten ongenoegen van mijn moeder. Babykleertjes zijn mijn guilty pleasure. Ukkepuk moet zich net zo vaak verkleden als Madonna tijdens een wereldtoernee om alles te kunnen dragen voor hij er uit gegroeid is. Confession of a shopaholic.

Mijn winkelstraat is 24 uur per dag beschikbaar, heel vervelend. Winkelen in de stad is niet meer te doen. In Amsterdam al helemaal niet. Tenminste, dat is niks voor mij. Met een kinderwagen door de kalverstraat is goed voor de beenspieren maar niet voor mijn stresslevel. Ik wil doeltreffend aan de slag kunnen en recht op mijn doel af. Online! Even gevaarlijk als het makkelijk is. Mijn favorieten zijn Hema, H&M, zara en boetiekjes die Z8 verkopen. De uitverkoop van Zara is fantastisch, hele mooie spullen voor weinig geld. De kwaliteit van Zara is ook prima. Net zoals Hema trouwens, die shirtjes kun je honderd keer wassen en daar gebeurt helemaal niets mee. Voor rompertjes en sokjes moet je ook even binnenwippen bij Zeeman. Weinig geld, en je hebt er veel plezier van. Ook voor leuke zwembroekjes heel geschikt kwam ik later achter. 

Ik vond, en vind het nog steeds moeilijk om te bedenken hoe dik of hoe dun ik mini aan moet kleden. Ik lees altijd dat ik mezelf als graadmeter moet gebruiken. Ware het niet dat ik het altijd koud heb. Zelfs al is het veertig graden lig ik nog onder een handdoek naast het zwembad. Als vriendlief allang in een t-shirt de deur uit loopt ben ik nog getrouwd met mijn gebreide vest. Er is iets mis met mijn interne warmteprogramma denk ik. Mini voelt vaker warm aan dan mijn eigen lichaamstemperatuur. “Hij voelt heet aan!”, roep ik naar de woonkamer als ik de kast in duik voor de thermometer. Hoeveel koorts heb je kind? 36.8. Oh.. “Laat maar, het ligt aan mij”. Dan mijn vriend maar als graadmeter vandaag. Met altijd een reserve shirt met andeee mouwen en een lange broek in de tas. Vandaag een korte jeansbroek en een dun shirtje met lange mouwen. We zitten tussen de hoge bomen, dus zo warm is het niet. 

Al mijn geld gaat naar de garderobe van mini. Ik heb genoeg zooi en waar ik normaal een nieuwe jas zou kopen, kan die van vorig seizoen best ook nog wel en spaar ik geld uit om echt iets leuks voor mini te kopen. En dan komt mijn echte liefde voor babykleertjes om de hoek. De zelfgemaakte, handmade mode. Als je instagram volgt op gebied van kindermode zie je de hangemaakte modelletjes van CarlijnQ, van Pauline, en las nubes etcetera voorbij komen. Niet de confectie die je overal ziet maar mooie materialen waar zorg, liefde en het milieu een rol spelen. Prachtig vind ik ze, de milk collectie van CarlijnQ, de naam shirtjes van vanPauline. En dan heel soms, want goedkoop is het niet – gevalletje toch wel outside the budget-,  maak ik die uitzondering. Dan kan ik van de garderobe van mini net zo genieten als van een nieuwe tas voor mezelf.

wpid-20150808_143059.jpg
Liefs Stéphanie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s