Snapshot Sunday

Het is weer zondag! De week is voorbij gevolgen. We begonnen allebei weer met werk na een vakantie van vier weken. Waar die vier weken heen zijn mag Joost weten. Het is alsof ik een blackout heb gehad en heel juli heb gemist, waar is die tijd gebleven? Kijk mee naar onze week in foto’s.

Zondag is het zulk mooi weer dat we echt niet binnen kunnen blijven zitten. Interessant genoeg om over de kades te lopen en de voorbereidingen voor Sail Amsterdam te zien. Mini in de zomeroutfit en wij gewapend met een ijsje kilometers lopen.

wpid-img-20150816-wa0008.jpg

We mogen weer! Het schooljaar is weer begonnen en daarmee ook werk en studiedagen. Op maandag en dinsdag ben ik vrij en werk ik thuis. Met een baby in huis niet altijd heel makkelijk. Dan is daar heel soms toch de televisie die even Woezel en Pip liedjes kan laten zingen als ik echt een hoofdstuk moet lezen. Dit beeld is typerend voor deze twee dagen.

wpid-img-20150816-wa0015.jpg

Dinsdagavond vind ik de Ikea catalogus in de bus. Het ‘bookbook’ van mijn favoriete woonwinkel aller tijden. Ik app mijn vriend dat we vanavond toch echt met een glaasje wijn op zoek gaan naar een nieuwe inboedel. Heerlijk vind ik dat. Wat mini binnenkort met het Intertoys speelboek gaat doen, doen wij met het ikea boek.

wpid-img-20150816-wa0016.jpg

Van mijn schoonmoeder kregen we vorige week een babygym. Helemaal leuk! Mini kan best wel zitten maar doet het bijna nooit. Hij heeft daar meestal gewoon geen zin in. Staan is leuker en liggen is praktischer. Met deze gym stimuleren we hem toch om heel even zijn evenwicht zitten te bewaren.

wpid-img-20150816-wa0003.jpg

Mini is bijna zeven maanden en is het druk aan het bedenken hoe hij het beste vooruit kan over de grond. Kruipen kan hij nog niet, maar dat duurt niet lang meer. Reden genoeg om door het huis te gaan op onze knieën om gevaarlijke snoeren weg te halen en stopcontacten te verbergen. En zeker om de zware sleutel uit het tv-meubel te halen. Oei! Hij is sneller dan we denken.

wpid-img-20150811-wa0037.jpeg

En oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Net zolang het leuk blijft spelen we op de grond, op een oud dekbed.

wpid-img-20150816-wa0002.jpg

Van spelen wordt je dus wel hartstikke moe. Zo moe zelfs dat de fles opdrinken bijna een brug te ver is. Op de meest dramatische manier possible drinkt mini de fles leeg.

wpid-img_20150810_113829.jpg

Op zaterdag vinden we ook nog wat papa en mama tijd. Als mini slaapt tijdens een rondje wandelen duiken we een terrasje op. Het is koud buiten, dus ik vind het een perfecte gelegenheid voor de eerste warme chocomel met slagroom.

wpid-20150815_133206.jpg

We wandelen naar het winkelcentrum voor brood en vers fruit. Mini slaapt heerlijk, zelfs in een hele drukke Hema. Het is nog geen achttien graden en ik heb mijn zomerjas en sjaal uit de kast getrokken. Mini voor het eerst in de slaapzak van de wandelwagen. Lekker warm, ik zou er jaloers op worden als beroeps koukleum.

wpid-20150816_123135.jpg

Een avondritueel bij ons begint met een badje en een schone pyjama. Lekker schoon en warm ingepakt zitten we dan nog even op de bank. Nu voegen we daar tandenpoetsen aan toe, weer iets nieuws! De tandenborstel is in ieder geval reuze interessant!

wpid-20150815_185302.jpg

Samen op de bank beleven we een van de mooiste momenten van de week. Mini pakt mijn zijn kleine handje mijn hand vast, kijkt me lang aan en valt lekker tegen me aan in slaap. Deze momenten zijn schaars. Waar hij voorheen nog tijdens een voeding bij me in slaap viel is hij nu bijna niet moe te krijgen. Ik geniet hier heel erg van.

wpid-20150815_111526.jpg

Ook zaterdagochtend regent het in Amsterdam. Het is niet heel warm en bijna 150 tinten grijs buiten. Lekker binnen spelen terwijl wij naar een film kijken. Naar die film hoeven we niet eens te kijken, mini zorgt voor genoeg vermaak. De week is omgevlogen, zeker omdat er weer werkverplichtingen bij kwamen kijken. Volgende week wordt een bijzondere! Waarom, zien jullie volgende week. Tot dan! Fijne zondagavond.

wpid-img-20150816-wa0009.jpg

X, Stéphanie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s