Mommy tag 2.0

Een echte regenachtige maandag, waar moet je dan over schrijven? Ik werd gevraagd de Mommy Tag 2.0 in te vullen. Daar was vandaag een mooie dag voor.

1. HOEVEEL KINDEREN HEB JE EN HOE OUD ZIJN ZE?

Mini is morgen zeven maanden oud. Ik heb dus nog geen gigantische ervaring met kinders maar des te leuker om over een tijdje te zien of ik dit kan volhouden.

2. WAT IS JOUW MOOISTE MAMA MOMENT?

Als mini mijn hand vastgrijpt. Of als het me lukt om mijn verdrietige babypuber te troosten en hij tevreden tegen me aan in slaapt valt. Of als hij ineens iets nieuws leert en me triomfantelijk aankijkt. Of als hij heel hard moet lachen om een idioot gezicht dat ik trek. Elk moment met mini eigenlijk.

3. WAT IS JOUW GROOTSTE FRUSTRATIE MOMENTJE ALS MAMA?

Elke dag heb ik een frustratiemomentje. Ik ben geen ochtendmens – not even close – en mini wil om half zes entertainment. Niet een fles en weer doorslapen, nee spelen en kletsen! Dat frustratiemoment duurt totdat ik mini’s snoetje gezien heb. Dan ben ik weer gesmolten en kan de dag beginnen. Elke dag vroeg op en twee banen draaien en een studie levert wel een hoop vermoeidheid op. Ik moet echt opletten dat ik me niet ga ergeren aan alle kleine dingetjes in huis. Vermoeidheid maakt een mens nou eenmaal prikkelbaar.

4. HOE BRENG JIJ JE KINDEREN DISCIPLINE BIJ?

Wat kun je doen als je kindje een half jaar oud is? Ik wen mezelf aan om ‘nee’ te zeggen als mini iets doen dat niet mag. In babytermen is dat nu, reiken naar een zware sleutel in de kast, mijn telefoon is zijn mond stoppen. Ik weet niet of het zin heeft maar mijn logische brein denkt dat consequent zijn altijd een goed idee is.

5. VLOEKEN EN SCHELDEN WAAR JE KINDEREN BIJ ZIJN?

Nee, natuurlijk niet. Ook niet bij baby’s.  Nu zijn wij sowieso niet zo vloekerig in huis dus dat is niet iets om af te leren. Voor je het weet praat je ukkie je na, dan kun je best even op je taalgebruik letten.

6. IS JE RELATIE MET JE PARTNER VERANDERD SINDS HET OUDERSCHAP?

Ja (zucht), de ‘dat geldt echt niet voor ons’-quote gaat voor niemand op denk ik. Je leven verandert dus je relatie verandert ook. We hebben tegenwoordig woordenwisselingen. Fantastisch, mijn vriend en ik hadden nooit een meningsverschil of een momentje van ergernis. Nu wel, best verfrissend af en toe hoor! Een kindje is veel werk, kost veel tijd en behoorlijk wat moeite. Dat gaat onherroepelijk ten koste van je (spontane) tijd samen. Tijd heb je niet, tijd moet je maken.

7. GEDRAAG JIJ JE SOMS NET ALS JE EIGEN MOEDER TIJDENS DE OPVOEDING?

Wat betreft mini heb ik daar nog niet zoveel van gemerkt. Het zal ongetwijfeld het geval zijn maar die tijd van mijn moeder met mij heb ik natuurlijk niet bewust meegemaakt. Ik hoor wel mijn moeder als ik mijn vriend vraag (of beveel) om iets te doen.

8. HOE IS DE RELATIE MET JE VRIENDEN SINDS JE MAMA BENT?

De relatie met vrienden met kinderen wordt alleen maar beter. Ik begrijp ze ineens ook veel beter. Of moet ik zeggen, ik begrijp ze, punt. Als je zelf op je sokken en op je tenen door de kamer bent geslopen om je kroost niet wakker te maken snap je sommige beslissingen van ouders ineens heel goed. Relaties met vrienden zonder kinderen zijn wat meer werk. Ze snappen je niet, ze snappen je situatie niet of je praat teveel over je kids. Het is nou eenmaal best moeilijk om je te verplaatsen in het leven van iemand met kinderen als je zelf niet in die levensfase zit.

9. FAVORIETE PLEK OM NAAR TOE TE GAAN MET JE KIDS?

Mini is nog te klein om iets mee te maken, in de trant van pretparken of thema-uitjes. Alles wat met buiten te maken heeft vindt mini wel prachtig. Vogels, bomen, geluiden, mensen. Turen, kijken en vervolgens lekker slapen.

10. MINST LEUKE PLEK OM NAAR TOE TE GAAN MET JE KINDEREN?

Een restaurant. Als ik mensen met baby’s bij een restaurant zie zitten denk ik och, had ik dat ook maar. Mini kan niet gezellig blijven als hij moe is en valt ook niet in slaap. Met als gevolg een oververmoeid kindje, een papa en mama die heel vlug hun eten naar binnen werken en een te hoge rekening voor de avond die we gehad hebben.

11. OORBELLEN VOOR BABY’S.

Niet voor die van mij. Ik heb een jongen dus dat zou heel gek zijn. Als ik een meisje zou hebben zou ik het ook niet doen. Waarom zou ik voor mijn dochter bepalen dat zij gaatjes in haar oren moet hebben? Ik kreeg mijn oorbellen toen ik dertien was, vroeg zat.

12. FAVORIETE VERZORGINGSPRODUCT VOOR JE KINDEREN?

Ik gebruik een milde zeep van etos baby voor in bad, en een massageolie voor na het badje.

13. MUST HAVE MAMA MAKE-UP?

Mascara en concealer. Mijn ogen moeten echt open gemaakt worden. Als ik mijn wallen van de vloer heb geraapt een beetje concealer onder mijn ogen en wat mascara. Ineens ben ik wakker. Wat is het toch fijn om vrouw te zijn. Een gekleurde lippenbalsem om wat kleur aan je vermoeide snoet te geven en voila, je bent terug in het land van de levenden. Ik ga nooit ‘all out’ wat make up betreft, behalve als ik een avond uit ga.

14. LIEVER IN BAD OF ONDER DE DOUCHE EN JE KINDEREN?

Het liefst in bad. Ik heb alleen geen bad in huis. Mini gaat nu natuurlijk nog in een babybadje onder de douche, maar ik zou er graag bij gaan zitten.

15. BEN JE TERUG OP HET OUDE GEWICHT ALS VOOR DE ZWANGERSCHAP?

Ja, ik was na de kraamweek weer terug op gewicht.

16. VOLG JE EEN STUDIE OF HEB JE PLANNEN EEN STUDIE TE GAAN VOLGEN?

Ja, ik volg een HBO master studie naast mijn werk. Dat hoort erbij, feitelijk is die studie mijn werk. Het is best een aanslag om die studie op dezelfde manier voort te zetten als in het pre-baby tijdperk. Ik wil en kan niet meer zoveel buiten werktijd of in het weekend doen als ik wilde. Gelukkig heb ik zicht op de eindstreep! Nog even volhouden.

17. WAT IS HET FAVORIETE TELEVISIEPROGRAMMA VAN JE KINDJE WAAR JE NIET ZO BLIJ MEE BENT?

Mini is weg van Woezel en Pip. Voor ik een kindje had vond ik Woezel en Pip niet zo leuk maar wacht maar tot je je in de wereld van babytelevisie verdiept. Het kan echt erger. Je weet dat je er in zit als je voor het slapen gaan ‘Het land van je ogen dicht’ zingt voor je ukkie. Heerlijk, mijn vriend en ik zingen de begintune van Woezel en Pip zo mee, en mini moet er meteen om lachen. Al zag ik mezelf nooit als vrouw die op hoge toon zulke liedjes zou zingen.. gezelliger kan bijna niet.

18. ZIJN WASBARE LUIERS IETS VOOR JOU?

Nee, daar zou ik niet eens aan beginnen.

19. JE WEET DAT JE MOEDER BENT ALS JE….

Op weg naar je werkt ziet dat er een vlek spuug op je broek zit en een babydoekje uit je tas tovert om het enigszins op te kalefateren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s