Baby 7 maanden update

Hallo, 18 augustus. Vandaag zeven maanden geleden werd mini geboren. Zeven maanden! De echte baby tijd is voorbij – in mijn optiek – en we gaan richting de eerste verjaardag. Wat gaat het snel! In dit artikel maandelijkse update.

De voeding:
Op gebied van voeding is er niet zo veel verandert. Mini krijgt nog steeds 4 flessen a 180 cc van Hero standaar babyvoeding. De laatste fles is een bambix biscuit pyjama papje en de eerste fles wordt voorzien van ontbijtgranen. Alle flessen gaan nog leeg dus het is nog niet het moment om de fles van half vier te laten vallen. Als lunch krijgt mini een halve boterham met een beetje halvarine. Op het kinderdagverblijf kijkt hij de rijstwafels uit de handjes van andere kinderen dus ook die voegen we langzaam toe aan het menu, dat vind ik wel spannend trouwens. Zo hard, zo’n rijstwafel.

De maat:
Het is toch echt maat 74 geworden. Bij het meten de laatste keer was mini een ruime 69 centimeter. Geen wonder dat de meeste 68 pakjes hoog water in de polder hebben. Maar ook hier weer de ‘struggle of life’, de ene 74 is de andere niet. Soms koop ik gewoon op het oog. Zo zag ik in de opruiming bij Hema een shirtje dat ik ook voor hem had toen hij net geboren was. De lijn liep maar tot 68 maar het zag er zo groot uit. En inderdaad, de mouwen moeten nog twee keer omgeslagen worden, terwijl een ander shirtje van Hema in maat 74 bijna te klein is. Tja, maatvoering is blijkbaar een wetenschap op zich.

Kletsen:
Echte woordjes heb ik nog niet gehoord bij mini. Hij heeft inmiddels wel veel klanken, klinkers en medeklinkers onder de knie en soms komt het tot een soort samengesteld gebrabbel. Het klinkt vaak als ‘dit’ of ‘dat, of ‘hmmdie’. Verder heeft hij zijn tong uitgevonden en hij spuugt, blaast en ‘ffffft’ er op los. Hij steekt zijn tong uit en blaast tegelijk (doe maar even dan weet je wat ik bedoel). Ik merk dat hij vooral heel praatgraag is als het even niet naar zijn zin is. Dan volgt er een duidelijk en luid gearticuleerd DA DA DA. Dan weten wij dat het menens is!

De ontwikkeling:
Mini groeit gemiddeld volgens de vrienden van het consultatiebureau. Zijn gewicht gaat iets minder hard dan de lijn op de computer dus hij is nog steeds vooral lang en smal. We wachten met smart tot het moment dat hij gaat kruipen. Hij doet verwoede pogingen. Hij staat op handen en knietjes en wiebelt van voor naar achter om vervolgens weer in te storten. Hij maakt wel wat tijgerbewegingen of rolt net zo vaak om zijn as tot hij is waar hij wil zijn, maar de kunst van het kruipen is hem nog vreemd.
Verder kan mini heel goed zitten maar hij doet het niet. Hij wil niet zitten, hij wil ook niet zichzelf opduwen tot zit en blijven zitten al helemaal niet. Hij wil liever staan, houdt zijn benen stokstijf net zo lang tot hij zich tot staan kan optrekken aan onze handen. Zitten is niet leuk. Dan kan hij helemaal niet bewegen. Zou dat het zijn?

Routine:
Ik vroeg om een uurtje erbij, en er ging een half uurtje af. Om half zes gaat de babywekker af. Ik mag het niet zeggen maar dat begint me toch wel een beetje parten te spelen. Omdat er veel werk ligt en een studie, en oh ja ik zou ook nog wel even willen bijkletsen met vriendlief als mini slaapt. Ik krijg het echt niet voor elkaar om voor elf uur naar bed te gaan. Uitslapen is inmiddels als de pot met Goud aan het eind van de regenboog. Je hoort er over, maar je kunt er niet bij komen. Gelukkig is mini een vrolijke ochtendbaby. Zijn lach en pretoogjes maken alles goed. Om half zeven krijgt hij fles nummer één.
Mini slaapt in de ochtend anderhalf tot twee uur. In die tijd doe ik meestal het huishouden of wat achterstallig (school)werk. Daarna krijgt mini een fruithapje. Rond half twaalf smeer ik een halve boterham voor mini en een boterham voor mezelf. Na de boterham krijgt mini nog een fles, die meestal helemaal op gaat. Na deze fles slaapt mini meestal wel een uurtje.
Rond half vier flesje nummer drie en ik probeer hem iets anders dan melk te laten drinken, maar daar trapt hij tot dusverre nog niet in. Tips zijn welkom!
Rond vijf uur, half zes is het tijd voor warm eten. Omdat mini’s ritme wat veranderd is qua tijd eet mini niet met ons mee. Ik warm een potje Olvarit op en hij geniet er net zo van als wanneer we het zelf maken. Na een bordje eten (het hele potje gaat op trouwens), gaat mini in bad. Rond acht uur krijgt hij zijn pyjamapapje. Het ligt maar net aan het verloop van de dag of hij nog slaapt of niet, voor de laatste fles.

Favoriete speelgoed
Nino de beer van V-techt is favoriet. Inmiddels heeft mini ontdekt dat de beer praat als hij op zijn hartje drukt. Constant computer geprogrammeerde zinnetjes door de kamer dus. Daarnaast is ‘Kiekeboe’ een all time hit.

Elke maand als ik deze update maak voel ik weer hoe snel de tijd voorbij gaat. Volgende week een 7 maanden postpartum mama update.

Liefs Stephanie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s