Gefaalde mama voornemens

Als niet mama had ik ze al. ‘Dit ga ik nooit doen met mijn kind’. Die irritante betweterige voornemens die elke niet-ouder heeft. En die hopeloos falen zodra je moeder wordt.

Mijn kind gaat geen televisie kijken als hij een baby is.

Natuurlijk wel. Want Woezel en Pip zijn lifesavers als je net te laat bent om de fles in de magnetron te zetten. Of als je het badje nog vol moet laten lopen. Of als je even een opdracht voor school moet afmaken.

Mijn kind krijgt geen potjesvoedsel.

Vers maken is net zo makkelijk en bovendien gezonder. Potjes zijn wel degelijk makkelijker en bijzonder lekker trouwens ook. Zeker als je geen echte fruit-etende volwassenen in huis hebt. Of zoals ik, volwassenen met voorliefde voor kiwi en aardbei. Olvarit is hartstikke prima en hartstikke simpel. Daar stond ik met mijn goede bedoelingen een banaantje te prakken, een biscuitje te verkruimelen en sinaasappels te persen. Voor een kind dat zijn neus ophaalt en echt liever mango-perzik wil. Tja, dan weet ik nog zo net niet wat makkelijker en goedkoper is.

Ik ga niet op mijn tenen door het huis lopen of bewegingsloos op de bank zitten als de baby slaapt.

Tot ik drie uur bezig was om day lieve baby’tje uberhaupt in slaap te krijgen. Als een bevroren sneeuwpop zat ik op de bank. Stokstijf stil. Als mijn vriend binnen was komen lopen had hij er van langs gekregen.

Mijn kind hoeft geen bergen met speelgoed. Verwennen is nergens goed voor.

Het liefst kocht ik alles wat los en vast zit. In de speelgoed winkel hou ik een guitig knuffeltje voor mini. Als zijn snoetje glimt en hij breeduit lacht en zijn handjes uitsteekt heb ik het al weer gekocht. Ik krijg een waarschuwende blik van mijn vriend. “We kunnen het niet kwijt hoor”, oh ja, je hebt waarschijnlijk gelijk. -“Maar hij vindt het leuk!”. Natuurlijk verwen ik mijn kind. En goed ook. Maat houden leren we hem nog wel. Ooit. Denk ik.

Ik ben niet die moeder in joggingbroek. Je bent toch ook vrouw!

Dat voornemen was verdwenen als sneeuw voor de zon. Gemak dient de mens en elke minuut gespaard is er één. Lekker makkelijk, snel en doeltreffend. Lekker boeiend als die broek vies wordt van appelvingertjes of melkspuug. Het is maar een joggingbroek.

Ik ga zeker een dag in de week wat leuks met mijn vriend doen. Gewoon samen, quality time.

Hoezo? Waarom zou ik mini elke week een dag willen missen? Het is veel leuker met zijn drieën! Dat een keer in de week wordt een keer in de maand. Dat wordt door gebrek aan oppascapaciteit een keer in de twee maanden…

Ik ga absoluut weer sporten na de bevalling

Haha. Ha. Hahah. Haha. Hmhm.. kindje opvoeden is sport genoeg. Daarbij fiets ik elke dag een half uur. Dat is best genoeg, toch?

Zo heb ik nog wel een hele trits voorgenomen gedragingen die ergens gestrand zijn. Ideeën zijn leuk, spontane invullingen laten zien wie we zijn.

Geniet van deze mooie zondag!

Liefs, Stéphanie

2 gedachtes over “Gefaalde mama voornemens

  1. José zegt:

    Haha, herkenbaar. Behalve dat potje en veel speelgoed kopen voor baby, maar de rest: echt hè! Vooral ook dat tv kijken. Hier geen woezel en pip, maar TikTak via youtube. Dametje vind het helemaal het einde! Ik gebruik het als ik even lekker met haar wil knuffelen (anders heeft ze geen rust in de kont en dan wel).

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s