Baby 9 maanden update

Omdat de laatste update omtrent het babyritme alweer twee maanden oud is, lijkt dit het uitgelezen moment voor een negen maanden update – terwijl ik me afvraag waar de tijd gebleven is-. Er is zo veel veranderd de afgelopen maanden! Kijk verder om te zien hoe ons ritme, en vooral dat van mini, er nu uitziet.

Voeding
Mini is een soort rupsje-nooit-genoeg, als het om eten gaat. Dat kon hij zomaar eens van mij hebben. Eten en slapen, klinkt als de perfecte combinatie. Als ontbijt drinkt hij nog uit de fles, 180cc met ontbijtgranen. Uit een bordje proberen is totaal zinloos. Hij eet niks en de inhoud van het bordje belandt of op mij, of op de grond. ’s Ochtends krijgt hij fruit, meestal zo’n 200gram. Tussen de middag anderhalve boterham met boter en een beetje beleg, en een fles (ook 180cc) en ja, dat gaat gewoon allemaal op. De fles van half vier ’s middags drinkt hij soms wel, soms niet. Het ligt er aan of hij er doorheen slaapt. ’s Avonds eet hij warm, meestal een potje 8+ van etos of AH biologisch. Soms eet hij met de pot mee, het ligt eraan wat wij koken. Op het kinderdagverblijf eet hij tussen de middag warm. ’s Avonds drinkt hij rond een uur of acht nog een pyjamapapje. Tussen de bedrijven door krijgt hij nog een tussendoortje in de vorm van een soepstengel, babykoekje of tomaatjes. Daarbij krijgt hij wat water of afgekoelde thee.

Maat
80/86! Gigantisch! Waar is mijn kleine baby heen? Toen ik afgelopen week met pijn in mijn hart een babypakje maatje 56 verkocht, dacht ik met weemoed terug aan die tijd, in de winter begin dit jaar. Dat kleine frummeltje. Dat kleine ding heeft nu gewoon maat 80. Niks baby!

Kletsen
Papa of mama hebben we hem nog steeds niet horen zeggen. Zijn eerste woord, of klank die klinkt als een woord, is ‘eten’. Tja, eerste levensbehoefte is nou eenmaal niet je moeder, maar die fles opvolgmelk. We geven hem geen ongelijk. Er komen heel veel klanken uit en hij vertelt honderduit, maar echte woordjes, daar moeten we nog even op wachten.

De ontwikkeling
Waar mini met zeven maanden voorzichtig door het huis tijgerde, is er nu geen houden meer aan. Hij is snel en behendig en als je met je ogen knippert is hij in de andere kamer. Inmiddels heeft hij ook het echte kruipen ontdekt maar omdat tijgeren sneller gaat, blijft dat de manier om vooruit te komen. Ook trekt hij zich sinds begin deze maand op. Aan alles. De bank, de tafel, de kast, mijn benen, de vensterbank, de verwarming, de ladekastknopjes, de kinderstoel, de barkruk, de sluiting van de voordeur. Ik kom ogen te kort. Optrekken is één, weer gaan zitten is hogere wiskunde. Het was dan ook een behoorlijk blauwe plekken festijn voor hij door had hoe hij veilig weer op zijn kont terecht komt, maar ook dat gaat inmiddels heel beheerst.

Routine
Ken je dat? Die klok die in oktober een uurtje terug gaat? Niemand heeft baby’s uitgelegd dat ze dan ook gewoon een uurtje langer kunnen slapen. Oh, oh. Waar het meisje van mijn vriendin tot half negen uitslaapt is mini om half zes gewoon up and running. En ik dus ook, alhoewel, niet zo running..

06:00 Opstaan! Ik hou hem wel nog even bezig voor hij zijn fles krijgt
06:30 Flesje met ontbijtgranen, tijd om de dag te beginnen! Na de fles kleed ik hem aan en gaat hij even in de box, zodat ik me vlug kan douchen en aankleden.
08:00 Als je zo vroeg op bent, ben je ook vlug moe. Om acht uur leg ik mini weer op bed en maak ik een ontbijtje en een kopje koffie. Met een boek of de laptop duik ik op de bank, ik heb ongeveer een uur. Op werkdagen leveren we mini om half acht gewassen en gestreken af op het kinderdagverblijf waarna wij gaan werken.
09:00 Fruit! Daarna spelen we in de woonkamer met voor de hand liggend speelgoed voor een kindje van negen maanden. (dvd’s, kabels, afstandsbedieningen….. die ik goed verstop hoor, maar kennelijk niet goed genoeg).
11:00 Slapen. Mini slaapt zo’n anderhalf uur. Ik heb tijd om mijn schoolwerk bij te werken, mails te beantwoorden, telefoontjes te plegen of het huishouden te doen (zou je bijna vergeten).
12:30 Lunchtijd! We eten een boterham en zingen liedjes. We spelen en oefenen met lopen. Daarna gaan we een uurtje naar buiten. Wandelen, boodschappen, koffie drinken, winkelen, als we maar even buiten zijn.
15:30 Een flesje en naar bed, mini tukt nog eens anderhalf tot twee uur voordat we gaan eten. In de tussentijd maak ik op een vrije dag het eten klaar en ruim ik wat op in huis. De was, de strijk, dr Phil.. maar net waar ik zin in heb.
18:00 Warm eten en daarna in bad. Een routine waar ik heel erg aan hecht. Zonder badje ’s avonds slaapt mini de nacht minder goed door. We moeten er dan vaker uit om hem een speen te geven. Na het badritueel gaat de pyjama aan en tutten we nog wat op de bank. We lezen een boekje en rond 20.00 krijgt mini de laatste fles, waarna hij naar bed gaat.

Favoriet speelgoed
Mini heeft een lievelingsknuffel! Het heeft even geduurd maar de competitie is gewonnen door Sven, het allergoedkoopste beertje van Ikea. Gelukkig, als we die verliezen hebben we zo een nieuwe.

Negen maanden, dat betekent dat ik volgens de boekjes ‘ontzwangerd’ (is dat een woord?) ben. Of dat zo is, morgen!

Liefs Stephanie

Een gedachte over “Baby 9 maanden update

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s