Hiep Hiep Hoera! 1 jaar!

Door alle uitnodigingen, slingers, taartjes, baksessies, kledingkeuzes en cadeautjes zou je het bijna vergeten. Het is niet zomaar een stressvolle maand, mini is 1! Eén jaar, hoe kan dat nou? Gisteren ben je geboren, nu ben je jarig! Je kijkt me aan met je grote ogen als je de slingers ziet en stiekem ben je hartstikke bang voor de ballonnen die ik met zorg opblies. Je bent een jaar. Wij zijn een jaar. Een jaar ouder, een jaar ouders, een jaar rijker dan we ooit waren.

Er is er één jarig hoera, hoera, dat kun je wel zien dat ben jij! Een jaar geleden zaten we al drie dagen in de huf en puf wereld, toen je eindelijk geboren werd. Op die mooie zondagavond in januari. De eerste verjaardag is bijzonder. Die vieren we dan ook groots, tenminste, dat moet van internet. Zoek op pinterest naar baby 1st birthday en je weet precies wat je moet doen. Grote taarten, crash the cake, frozen, bergen met cadeaus en kindvriendelijke champagne (of niet). Het kan niet gek en groot genoeg. De voorbereidingen moeten dan ook maanden van tevoren beginnen, als je tenminste geen babypartyplanner kunt inhuren.

Ja, daar zijn wij iets te nuchter voor. Doe maar gewoon dat doe je gek genoeg. Mini krijgt er toch niks van mee. Een frons, want waarom is het zo druk in huis? Lachjes, om het inpakpapier, dat ook zonder cadeautje een ontzettende hit is. Slagroomtaart? Daar krijg je vieze vingers van, en daar houdt mijn propere kindje niet zo van. Mijn zelfgebakken cupcake gaat er wel in, zonder glazuur, want dat is te zoet.

Eigenlijk wist ik niet eens wat ik voor mini moest kopen. Een loopfiets? Een keuken? Een auto met afstandsbediening? Het is net kerst en sinterklaas geweest en het was al moeilijk zat om daar inspiratie voor te vinden. Ik besluit dat hij nog te klein is om een hekel te hebben aan praktische cadeautjes dus ik kies voor een nachtlampje. Die hadden we nog niet. Mooi ingepakt natuurlijk, want dat is wel heel leuk.

Mijn zelfgemaakte cupcakejes vinden gretig aftrek onder familie, die gezellig met ons het glas heffen op ons 1jarige cadeautje dat zich vermaakt met de afstandsbediening en de knopjes op de dvdspeler. Ach, die bergen cadeaus komen later wel. Het was een hele mooie dag, vol versiering en lekker eten en gelukkige mensen. No-nonsense, gewoon, hollandsche gezelligheid.

Gelukkig hebben we de foto’s nog, dan kun jij later ook zien hoe leuk jouw eerste verjaardag was. Lieve mini, je wordt veel te snel groot! We zijn heel trots op alles wat je kunt, doet en bent. Lekker doorgroeien kleintje, jij komt er wel.

X Steph.

 

 

Een gedachte over “Hiep Hiep Hoera! 1 jaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s