Zwangerschapsupdate 14 weken

Life changes, again!
& nu mag ik het ook hier vertellen. Mijn (niet meer zo) mini krijgt een broertje of zusje! Eind oktober verwachten wij ons tweede wondertje. Vanaf nu elke week een update, deze keer, week 14!De radiostilte op de blog was niet zonder reden. Wat ben ik beroerd geweest de afgelopen drie maanden. Ook niet zonder reden, ik ben zwanger! Baby nummer twee, mini in het kwadraat. Eind oktober verwachten wij ons tweede kindje en ik ben net zo zenuwachtig en onzeker als bij nummer 1.

Vandaag ben ik 15 weken zwanger, het eerste trimester zit er op en ik hoop dat na volgende week het HcG-leed ietsje minder gaat worden. De eerste drie maanden was ik helemaal niks waard. Heel gezellig voor het thuisfront, een uitgewrongen vaatdoek op de bank, een slapende vaatdoek na 7 uur ’s avonds en ondertussen maar klagen over misselijkheid, honger en hoofdpijn -sorry lieverd-. Tot nu toe is de zwangerschap best vergelijkbaar met de vorige, net zo moe maar voor de rest best wel prima te doen. Alleen was ik bij mini minder misselijk (zou dit dan een meisje worden?).

Slapen gaat dus nog heel voorspoedig. En hoe, ik val als een blok in slaap en droom. Ik droom zo levendig dat ik helemaal in de war ben als ik wakker word. Was dit echt? Waar ben ik? Wie ben ik? Even was ik vergeten dat dat er ook bij hoort. Werkelijk alles komt voorbij. Van de eerste date met mijn ex tot inbrekers, van schoolexamens tot afstuderen, van kinderen die van de trap vallen tot vakanties op een bounty eiland. Ik dacht dat mijn brein het hele ‘leven-voor-kinderen’ in mijn onderbewustzijn allang had afgesloten in mijn eerste zwangerschap, maar nee, we beleven het allemaal gewoon nog een keer.

We zijn ondertussen drie echo’s rijker, een hele vroeg met 6 weken, een reguliere met 8 weken en de termijnecho, rond 10 weken. Omdat deze zwangerschap, net zoals bij mini, heel onzeker begon mocht ik al heel vroeg komen om te kijken of alles wel daar zat waar het moest zitten en of er een hartje zichtbaar was. Gelukkig liet ook deze baby zich niet van de wijs brengen door mijn lijf en gaat het tot nu toe allemaal goed.

Ondertussen moet ik nog steeds afstuderen. Ik heb de laatste verplichtingen op school gehad en kan me dus nu volledig richten op mijn scriptie. Je begrijpt, nu is dat bijna helemaal onmogelijk. Mini schreeuwt om aandacht, ik ben moe en ondertussen moet ik ook nog inspiratie opdoen voor babykamers, kleertjes én moet ik gezellige spulletjes kopen die ik totaal niet nodig heb. Ach, als ik maar klaar ben voor mijn verlof ingaat. Nog even keihard werken en dan nog veel harder genieten.

20160415_180929

X Steph

 

 

4 gedachtes over “Zwangerschapsupdate 14 weken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s