Weg met die winterdip!

Het is mei, en mei brengt cadeautjes. De zon schijnt, de lucht is blauw, teletubbies zijn nog niet interessant genoeg maar mijn humeur schiet omhoog. De zomer is er!

Ik ben weer fantastisch voorbereid. Natuurlijk kijk ik wel eens nieuws en natuurlijk wist ik dat de weersverwachtingen goed waren. Toch vergat mijn brein een seintje te geven dat ik dan misschien van mijn luie kont moet komen en wat voorbereidingen moet treffen. Ik heb geen zonnebrand in huis, geen slippers, geen kekke zomerjurkjes en niks leuks voor die kleine man. Waarom loop ik altijd achter de feiten aan?

Mijn winterdepressie was weer in volle glorie aanwezig dit seizoen. Donkere, korte, grauwe dagen.. ik ben er niet voor gemaakt. Mijn motivatie verdwijnt met elke regendruppel verder onder het nulpunt. Ik heb het altijd koud, heb nergens zin in en zit steeds meer vastgeplakt aan mijn sloffen, pyjama en zachte deken. Eigenlijk wil ik niet eens meer opstaan. Een winterslaap voor mensen zou soms zo gek nog niet zijn. We kunnen niet naar buiten, het is overal te koud om te functioneren en mijn hersens gaan in slaapstand. Tot het doorbreken van de eerste zonnestralen. Wat is de wereld toch veel en veel leuker als de zon schijnt.

Nu zijn deze dagen helemaal een cadeautje. Terwijl ik dit typ zit ik op de vierde verdieping van de plaatselijke bibliotheek, met een kopje latte macchiato achter mijn computer en moet ik eigenlijk mijn scriptie schrijven. Dat ik binnen zit en uitkijk op een blauwe lucht en medeburgers met korte broek deert niet. Het is zomer en dat voel ik. Straks een ijsje, een bord pastasalade in de tuin en vanavond een glaasje wijn (fris voor mij) bij een brandende vuurkorf. Mensen zijn vriendelijker, de wereld neemt wat meer rust. De zon schijnt.

Het flirt-seizoen is begonnen en als ik kijk naar jonge stelletjes die samen een ijsje delen (echt waar), denk ik terug aan de afgelopen jaren en de zomers die daarbij hoorden. Ik kan weer lachen om mijn eigen hersenspinsels. Lange wandelingen door de stad, kroegentochtjes hier en daar, landelijke cafeetjes op vergeten plekken op de Veluwe, avonden met flessen wijn op mijn balkon van 1.5 vierkante meter. Hoe anders dan toen zal deze zomer zijn. Deze zomer spelen we in de tuin, in een opblaasbadje en met emmertjes en schepjes. Rennen we rondjes over het grasveld met een bal, gaan we naar het pierenbadje van het plaatselijke zwembad en zetten we voorzichtige stapjes in de Noordzee. Het leven met een dreumes. We gaan naar de dierentuin en naar het speelparadijs. Eten ijsjes en maaltijdsalades, broodje aardbei als ontbijt, zomaar buiten. Je leest de krant, onder de ochtendzon, kletst uren weg met vrienden als de zon onder is. Alles is zoveel leuker, als de zon schijnt.

Snel ga ik met al mijn hernieuwde energie naar de stad. Slippers, jurkjes, zonnebrandcreme, binnen no-time heb ik het verzameld. Ik maak een fles fruitwater voor mijn offspring en voorzie mijzelf en vriendlief van een drankje. Voeten omhoog in de tuin. Hallo zomer! & Al duurt deze pre-zomer maar een week, ik ben in 5 minuten opgeladen om het weer even uit te houden. Geniet van de mooie dagen die het weekend brengt.

De Italiaanse sterren stralen ook boven ons land. 

X Steph

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s