Zwangerschapsupdate 15 weken

Tijd is nog nooit zo snel gegaan als de afgelopen 15 weken.  Gisteren deed ik een zwangerschapstest en nu ben ik bijna 16 weken zwanger. Lees mee over de afgelopen week. De 15 weken update.

15 weken. De wetenschap van het zwanger zijn landt inmiddels een beetje. Nog steeds vind ik het jammer dat de dagen om mijn oren vliegen met een kleintje in huis en nog steeds denk ik elke dinsdag “oh jee er is weer een week om”. Toch ben ik me er nu meer van bewust, niet in de laatste plaats omdat mijn broeken niet meer dichtgaan.

Nog steeds ben ik erg moe. Na een volle dag werk, of veel activiteiten thuis ben ik ’s avonds echt helemaal niets meer waard. Ik kan me herinneren dat dat bij mini na 15 weken een stuk minder was, dus ik wijt het nog steeds aan het feit dat ik simpelweg veel drukker ben dan in mijn vorige zwangerschap. Misselijk ben ik niet echt meer geweest, met vlagen, na het ruiken van een glas bier, of een sterke bak koffie. Het scheelt wel echt dat ik dit keer mijn werktijden flexibel kan indelen. Ik hoef geen lessen meer te volgen en mag in mijn eigen tijd aan mijn afstudeeronderzoek werken. Dat geeft lucht.

Deze zwangerschap ben ik een stuk minder koopgraag dan de vorige keer, is dat gek? Tot nu toe kocht ik een schattig eerste pakje, een muziekdoosje en een klein olifantenknuffeltje. Bij mini had ik de kinderwagen al lang en breed in huis en puilde het mandje met schattige kleertjes al uit. Misschien juist daarom, de kleertjes van mini heb ik namelijk wel al uitgezocht en daar zaten best nog heel veel (bijna) nieuwe setjes in…

Oh ja, mijn broeken gaan niet meer dicht. Al een tijdje niet meer hoor, trouwens. Dus ik kocht twee zwangerschapsbroeken. Bij H&M want ik ben fan van H&M. Ik had vorige keer ook broeken van H&M. Onverwoestbaar, na 100x wassen nog steeds mooi en super comfortabel. Tot 39 weken aan toe. En nu, 15 weken zwanger, scheur ik zowaar finaal uit mijn mooie nieuwe positiebroek. Midden op mijn kont. Gelukkig was ik thuis anders had ik hier een ander verhaal kunnen typen. Zucht, die buik is ook best aanwezig, maar om nou al uit mijn broek te scheuren gaat een beetje ver. Leuk detail is wel dat mijn buik nu, net zo ‘groot’, ‘dik’, geef het een naam, is als met 21 weken in mijn eerste zwangerschap. Ja, je gaat het dus sneller zien. Zelfs bij mij. Vind ik niet erg trouwens. De vorige keer zag je het na zes maanden nog niet… Doe mij maar zo’n gezellige buik.

Willen we weten wat het is? Ja dat willen we zeker. De geslachtbepalingsecho is al gepland. Weetje, ik hou niet zo van verrassingen. Ik ben graag goed voorbereid en ik vind het fijn om vast te wennen aan het idee en de naam. Maar goed, dan doen ze niet voor deze termijn dus daar moeten we nog even op wachten.

Hormonaal val ik nog best mee.. denk ik. Op een sporadische moodswing na ben ik best te handhaven. Iets waar ik  absoluut niet meer tegenkan is drama, dat kon ik al niet om mee te beginnen.  Wij zijn  van huis uit lekker nuchter opgevoed. Doe maar normaal dan doe je al gek genoeg en als je een probleem hebt moet je het aanpakken en niet zeuren. Ik kan niet zo goed omgaan met mensen die zichzelf als het middelpunt van de wereld zien, zwelgen in zelfmedelijden of denken dat de wereld om hen draait. Misschien word ik dan een beetje rigide, maar dat is natuurlijk compleet gegrond.

Ondertussen heb ik heel erg genoten van het weer deze week, lekker buiten, uit de zon met een boekje en een spelend kindje om me heen is ultiem geluk. Ik geef toe aan mijn cravings, die best gezond zijn (denk aan aardbeien, druiven, blauwe bessen, salt &vinegar chips & chocolade), geef toe aan de slaap als het kan en geniet van elk klein minuscuul plopje dat ik hier en daar in mijn buik voel.  Hallo baby, je bent zo gewenst. 

X Stéphanie

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s