Zwangerschapsupdate 16 weken

De week dat ik klaar was met Moeders voor Moeders, de week van de geslachtsecho & de week dat mijn energie in een pakketje met een lintje er om bij me terug kwam. Kijk mee naar mijn 17e zwangerschapsweek. 

Het is 22.00 uur en ik ben nog wakker! Hang de vlag uit, bel de krant! Sterker nog, ik ben in staat om nu nog het huis te gaan poetsen en alle keukenkastjes uit te soppen. Ik doe het niet, maar ik sta echt op het punt. Komt nesteldrang ook vroeger dit keer? Enfin, ik kijk een keer een tv-programma helemaal af en ga weer eens tegelijk met vriendlief naar bed. Hè hè.

Misselijk ben ik ook niet meer geweest. Je moet me niet in een winkel met geurkaarsen en wierook zetten, of een fles bier naast me op de bank leegdrinken, maar verder gaat het helemaal goed. Ik kan alles weer eten en drinken en kwaaltjes bestaan even niet meer. Fijn! Dit geldt trouwens alleen op een vrije dag. Op een werkdag ben ik al in staat in slaap te vallen na 1 uur professioneel beeldscherm staren. Dat heeft ongetwijfeld niets met de zwangerschap te maken maar met het onderwerp van mijn afstudeerscriptie. Ik moet en zal afstuderen voor de uitgerekende datum maar oei, wat is het moeilijk om mijn hoofd er vijf dagen in de week bij te houden.

De verwachting was dat ik met geld zou gaan gooien als ik wist welk geslacht mijn ukkie heeft. Niets is minder waar. Ik weet inmiddels dat we er nog een manneke bij krijgen en ik heb nog geen euro uitgegeven. Misschien omdat ik nog tassen vol kinderkleding heb van mini, in perfecte staat en nog steeds mijn smaak. Zo lang geleden is het nou ook weer niet dat mini echt mini was. Ik moet van mezelf eerst die tassen maar eens uitzoeken en als ik bepaald heb wat er nog echt heel erg nodig is, mag ik gaan kopen.

Ondertussen groeit mijn buik behoorlijk. Ik moet nog 24 weken, dat baart me enigszins zorgen, maar aan de andere kant vind ik het heerlijk dat je nu echt wel kunt zien dat ik in verwachting ben. De vergissing ‘ben je zwanger of gewoon dik’ zal hier niet meer gemaakt worden. Nadeel is dat ik niks meer pas. Mijn eigen broeken gaan niet meer dicht, mijn shirtjes zijn te kort, mijn bh’s zijn te klein en ik scheur tot overmaat van ramp uit mijn positiebroek – I mean, really -. Shoppen voor nieuwe positiekleding wil ik eigenlijk niet. Zo zonde van het geld, voor die korte periode. Ik kijk halsreikend uit naar de zomer. Als wijde zomerjurkjes en losse flodderende jumpsuits weer kunnen en ik niets meer nodig heb dan een strandjurkje en een bikini.

Bij mini was ik een wandelend fotomodel. Ik straalde aan alle kanten rond deze termijn. Mijn huid was puntgaaf, ik had een gezonde kleur en voelde me heerlijk. Dat is nu wel even anders. Elke ochtend als ik in de spiegel kijk vraag ik me af waar die tijd blijft. Mijn huid is een hormonaal drama en er is geen kleur op mijn gezicht te krijgen. Mijn haar wil niet in model en hangt maar gewoon een beetje te hangen. Had ik al gezegd dat ik uitkijk naar de zomer? Ach, ik ben een vrouw en make-up is toegestaan dus het wordt echt nog wel wat elke morgen, het kost alleen net even iets meer tijd. En stroom, en geduld, en concealer.

“Zwangere vrouwen zijn niet mooi” zei een vriend van mij ooit. Nog steeds moet ik daarom lachen. Jawel, zwangere vrouwen zijn wel mooi. Alle vrouwen zijn mooi, trouwens. Ik dus ook, per definitie.

Ukkie schopt dat het een lieve lust is. Door de tweede zwangerschap en de andere ligging van de placenta kan ik meneer al een paar weken ‘voelen’. Plopjes, kietels, dat soort dingen. Elke dag voel ik wel even een teken van leven. Heel fijn, voor een zenuwpees als ik zelf. Ik geniet van alles en elk moment. Ik heb nog energie genoeg om lekker met mini aan de gang te zijn, mijn huishouden bij te houden en te werken en daar maar ik dan nog maar even gretig gebruik van.

Tot volgende week!

Liefs, Steph.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s