Zwangerschapsupdate 17 & 18 weken

Help! De tijd gaat veel en veel te snel. Ik probeer ergens aan de rem te trekken maar als ik drie keer met mijn ogen knipper is er weer een week om.. Zwanger zijn met een dreumes in huis & een scriptie-deadline. Kijk mee naar week 17 & 18.

So, how is it going?

Het gaat goed! Geen kwaaltjes meer, geen misselijkheid, niet al te moe (ligt ook aan de daginvulling trouwens). Het enige dat me af en toe een beetje begint op te breken is mijn ochtendkindje. Elke morgen, ruim een uur voor mijn wekker gaat begint mini liedjes te zingen, heel hard liedjes te zingen, nog harder, huilen, schreeuwen. Net zo lang tot één van ons twee het gevecht gewonnen heeft. – por, por- “Pak jij hem even” -“Nee doe jij, ik heb slecht geslapen”, “ja ik ook” – duw, por -. Zucht, uiteindelijk staan we dan allebei maar op. Weekend of niet, weer of geen weer, geslapen of niet, half zes, zes uur zijn wij in huize weltevree allemaal wakker. Dat zorgt er dus wel voor dat ik ’s avonds na het hele avondritueel lichtelijk instort op de bank. Om vervolgens om half negen maar te besluiten dat ik beter in bed kan gaan liggen dan half dood op de bank. Hoort erbij!
Voordeel is wel dat mijn energielevel zo vroeg ‘smorgens een piek heeft. Voor negen uur is (op een vrije dag) het huis aan kant, de vaatwasser leeg, de vloer gedweild en zijn alle bedden verschoond. Heerlijk!

Slapen wordt steeds minder vanzelfsprekend. Tijdens mijn vorige zwangerschap sliep ik na 30 weken helemaal niet meer. Wat niet leuk was, maar dat kon ik nog compenseren door overdag een paar uur te slapen. Daar is nu natuurlijk geen sprake van dus ik hoop dat mijn lijf nog een paar weken zijn best wil doen om een beetje door te slapen. Het helpt ook niet als ik er zes keer per nacht uit moet omdat de baby knuffelsessies met mijn blaas houdt.

Geef me eten!

Deze zwangerschap bestaat uit de meest gekke cravings. Van salt & vinegar chips (veel! nu!), tot ‘gatver, geen chips, ik wil aardbeien en avocado’s’. Ik heb veel honger. Nu is dat op zich niks nieuws, maar op de raarste tijden moet ik eten hebben. Om 3 uur ’s nachts, of een uur nadat ik een halve schaal lasagne leeg heb gegeten. En dan geen koekje, of een bakje vla. Nee, boterhammen met pindakaas en hagelslag.  Soep met heel veel croutons. Pizza New York, zonder ananas.

Ik kan weer koffie drinken! Hallelujah! Voor het goede doel maak ik daar (9 van de 10 keer) een decaf cappuccino van. Maar wat heb ik die geur gemist. Dat melkschuim, het idee dat ik er wakker van word.. Ja koffie, ik had je gemist. Thee daarentegen is een ramp. Ik was best een theeleut en in de zwangerschap van mini heb ik liters thee gedronken. Dol was ik op rooibosthee. Nu word ik al onpasselijk van de geur.. heel raar.

Baby-buik

Ik voel de kleine ukkepuk heel goed, steeds beter. Waar het vier weken geleden een beetje kriebeltjes aan de binnenkant van mijn buik waren zijn het nu heuse schoppen. Zelfs vriendlief kan de baby steeds beter voelen van de buitenkant en dat is bijna 8 weken eerder dan in mijn vorige zwangerschap. Wel zo leuk, wordt het voor hem ook een beetje echt. Elke avond rond een uur of tien wordt meneertje wakker en begint aan zijn turnlessen. Ik geniet daar zo ontzettend van. De baby zou nu een centimeter of 20 moeten zijn en ongeveer 200 gram moeten wegen. Aan mijn buik zie je niet heel veel meer dan de afgelopen weken. Dacht ik nog dat ik de pan uit zou groeien omdat je het zo vroeg al kon zien, lijkt dat nu een beetje te stagneren. Nog geen groeispurt in ieder geval. Ik zweer wel bij mijn positiebroeken, gewone broeken gaan nog wel, met een elastiekje, maar dat zit gewoon niet zo lekker. Straks fijn jurkjes aan, dan knelt er tenminste helemaal niks. Ik kan niet wachten!

wp-1464595171529.jpg

Morgen ben ik 19 weken zwanger en kan ik gaan uitkijken naar de 20-weken echo. Toch wel stiekem weer heel spannend. Hopen dat alles goed gaat met ons tweede mannetje.

Liefs, Stephanie

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s