De zwangerschapscursus

Dat is dus een hele wereld op zich. Zwangerschapscursussen. Vorige zwangerschap niet gedaan want hallo, ik ben dus veel te nuchter voor dat soort dingen. Nu kwam ik mezelf een beetje tegen. Wanneer kan ik genieten van deze zwangerschap? Met dreumes in huis, studie & werk.. ik loop mezelf voorbij. Is dan die cursus toch de oplossing? Ik dook er in.

Zwangerschapscursus. Google. 600 Miljoen hits. Holy me. Oke laten we de zoektocht beperken tot de de omgeving. In de buurt van Amsterdam. Tijdens mijn vorige zwangerschap ben ik naar een aantal voorlichtingsavonden geweest van de verloskundige. Ik heb daar niks nieuws geleerd. Dat kan komen door mijn ziekelijke drang om alles te googlen en uit te zoeken voor ik ergens aan begin. Ik had alle dia’s, ervaringsverhalen, theoriestukken en filmpjes al lang voorbij zien komen. Toch ging ik, ik sleepte mijn vriend mee (ach gos) en zat daar 2.5 uur te luisteren naar een alleraardigst meisje die het me allemaal nog eens ging vertellen. Nee dat was niet zo nodig geweest. Het was nou ook niet zo dat ik op mijn bevalbed lag te denken aan adrenaline en endorfine, eerlijk gezegd.  Ook ben ik gaan zwemmen tijdens mijn vorige zwangerschap. In het mooie sportfondsenbad van Amsterdam Oost. Samen met een vriendin (goddank), lag ik , dikgebuikt en alles, in dat water. Ik verwachtte een soort aquarobics maar we kregen een les drijven en dobberen. Ontspannen, drijven, zen. Niet helemaal wat ik hoopte.

Goed, zwemmen niet, theoriecursus ook niet. Wat dan? Zwangerschapsyoga? Mindfull bevallen? Hypnobirthing? Help! Weetje, ik krijg altijd een beetje jeuk van die ‘feest verhalen’. “Nee mijn bevalling was echt een fééstje, ik was zo ontspannen ik heb er echt van genoten”. Joh. Geen afgunst hoor, ik bedoel als dat je bevalling is, chapeau. Ik had dus zin de bevalling van mini hè, anderhalf jaar geleden. Laat maar komen, dacht ik. Ik kan dit, mijn lijf kan dit, ik weet precies hoe het werkt en ik zie wel hoe het me overkomt (en dat zonder cursus). Ik kijk ook helemaal niet met een vervelend gevoel terug op de bevalling, maar of dat door de endorfine komt of door het mooie kindje dat ik daar maar mooi ter wereld heb gebracht? Maar een feestje… ik heb doorgaans geen feestjes waar verdovingen, liters bloed en sierhechtingen aan te pas komen. Zat ik dan, uren ontspannen te zijn in een soort van innerlijke trance, in mijn riante badkuip. Zonder progressie. De ironie. Misschien ben ik daar ook te nuchter voor. Ik zei tegen mijn vriend, zullen we hypnobirthing doen? Hij verslikte zich in zijn gemarineerde kipfilet en keek me aan of ik gek was. Nee zei ik, je hebt ook gelijk. Niet aan ons besteed. Mijn beste vriendin doet dat dus wel. Ergens benijd ik haar wel dat zij zich daar wel aan over kan geven en over 10 weken ben ik de eerste die vraagt of en hoe het gewerkt heeft.

Maar goed, niet voor mij dus. Al is het maar omdat ik mijn man daar met geen twintig paarden naartoe krijg. Ik wil eigenlijk ook iets actiefs, ofzo. In een ver verleden deed ik aan hardlopen. Sinds mini heb ik mijn hardloopschoenen niet meer aangeraakt en word ik al moe bij het idee. Maar de laatste weken begon het ergens weer te kriebelen. Fit zwanger, dan? Ik vind allemaal cursussen met theorie en een soort danspasjeslessen.. nee.. geen theorie, je hoeft mij niks meer wijs te maken. Dan vind ik Mom in Balance. Een workout, samengesteld voor zwangeren en net bevallen vrouwen om in shape te blijven. No nonsense, gewoon sporten en ondertussen lekker keuvelen met medezwangeren. “Moet ik mee?” vraagt wederhelft. Zolang jij geen ‘mom’  bent, lijkt me dat niet nodig. Hij blij.

Dit lijkt me wel wat. Buiten, in het park, eens in de week, fit de zwangerschap door en even een moment voor mezelf. Ja, laten we dit maar proberen. Ik schrijf me in voor een proefles.
Keep you posted!

X Steph

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s