Cravings, harde buiken & nesteldrang

Oh, zo voelde zo’n harde buik. Had ik dat ook zo vroeg in de vorige zwangerschap al met deze termijn? Ik heb random moodswings en stuur mijn vriend om negen uur ’s avonds naar de winkel voor soesjes. Ja hoor, daar gaan we.

Het is half zes ’s avonds en ik sta heel verantwoord een aardappels-vlees-en-groente gerecht te bereiden. Biologisch, hartstikke vers en bijzonder lekker. Toch zucht ik. “Wat is er?”, vraagt mijn wederhelft. Ik klaag dat de aardappels geen frieten zijn, en de malse stukken kipfilet geen frikandellen speciaal met uitjes. Ik heb trouwens ook heel veel zin in Milka Oreo – en dan een tablet, niet een stukje-, soesjes en kinderchocolaatjes. Of van die schuimblokken, weetjewel, die oma vroeger in de kast had liggen. Mijn bonen en aardappelpartjes worden steeds zieliger. Ondertussen denk ik aan de gevulde bugles met roomkaas van mijn schoonmoeder. Misschien moet ik daar vanavond even op de koffie? Waarom nou geen craving voor crackers met geitenkaas en gezonde fruitsalades?

“Wil je straks gebak halen?” vraag ik. Ik bedoel, ik zou best zelf gaan maar ik ben dus echt te moe om mijn ogen open te houden achter het stuur. We hebben wat te vieren. Dat het vrijdag is bijvoorbeeld, of dat ik deze sperziebonen toch opgegeten heb, al had ik liever frikandellen zonder groente gegeten. Ik word zo’n draak. Ach, af en toe moet dat kunnen.

Ik wil ook ineens  van alles. De deuren schoonmaken, de tegels in het toilet te lijf gaan met schoonmaakmiddelen en schuursponzen. Dat schilderij in de gang staat me trouwens ook niet aan en ik erger me al weken aan de verfspatten op de bovenlichten. Ik wil op de grond gaan liggen met een sponsje en alle plinten poetsen, de keukenkastjes uitsoppen en alle dozen op zolder uitmesten. Nesteldrang, much? Niets kan me zo gelukkig maken als een blinkend schoon, opgeruimd huis. In de drie uur dat mini slaapt op mamadag maak ik me wel zo kwaad in het huishouden dat het een harde buik tot gevolg heeft. Oh-oh.. lijf 1-0. Ik plof op de bank.

Het is niet de eerste harde buik deze zwangerschap. Toen ik een paar weken geleden hoog in mijn stress-level zat, kreeg ik de eerste. Ik was helemaal vergeten hoe dat voelde. Het deed pijn als ik aan mijn buik kwam en de aanblik van die gekke gespannen voetbal waar normaal een zacht kussen zit, was ook bijzonder. Het was blijkbaar allemaal even teveel en baby zette me even met beide benen op de grond. Easy does it, je hebt gelijk ook kind.

Dus terwijl ik chips en chocola afwissel met komkommer en paprika, wissel ik poetsen af met kopjes thee en rustmomentjes. Zo komen we er wel, even wat gas terug is ook lang zo gek nog niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s