Zwangerschapsupdate 21 & 22 weken

& Er zijn weer twee weken voorbij. Op dit moment ben ik precies 23 weken zwanger en ik blijf maar roepen dat de tijd zo snel gaat. Ik besef het niet zo goed. Is het de drukte met mini? Werkdruk die in mijn nek hijgt? Het gevoel dat het nooit meer zomer wordt in dit land? Toch maar even terugblikken op de afgelopen twee weken.

How is it going?

Met mij gaat het goed. Over het algemeen. Ik krijg wel alleen maar meer last van migraine. Heel flauw, dat hoort af te nemen in de zwangerschap. “Bij enkele uitzonderingen kunnen de aanvallen frequenter voorkomen tijdens de gehele negen maanden”. Natuurlijk. Zit ik woensdagochtend eindelijk met een kop koffie en een bak motivatie mèt studiegenoot klaar om een flink stuk scriptie te tikken, verdwijnt de helft van mijn gezichtsveld. Ik probeer nog snel twee paracetamol maar dat is wishful thinking.  Onverricht ter zake concludeert mijn studiemaatje dat ze toch maar beter naar huis kan gaan, en ik naar bed. Weer een verloren dag. Zo heb ik er twee per week. Gelukkig was mini ook dit keer op de opvang en had niemand last van mijn kwakkelende gesteldheid. De aanvallen duren gelukkig doorgaans niet langer dan een uur of drie, dat is in de laatste tien jaar van mijn leven wel eens anders geweest.

Ik heb energie genoeg, tot een uur of negen ’s avonds. Als ik dan de bank ook maar aanraak val ik in slaap. Mini wordt nog steeds punctueel om 6 uur ’s morgens wakker dus op zich geen slecht idee om lekker vroeg in bed te kruipen. Ik ben wel toe aan vakantie, iets minder hoeven op een dag. Misschien dat ik dan ook een keer een avondje door kan.

Die emooooootie

Hallo hormonenbolwerk. Ik ben een ongelooflijke wirwar van emoties en gevoelens at the moment. Ik kan van heel blij naar heel emotioneel en weer terug, in een nanoseconde. Enige verbaasde blikken van mijn vriend zijn dan ook niet vreemd. Als me iets aan het hart gaat kan ik in normale toestand al gepassioneerd reageren, maar de laatste tijd zijn de emoties oncontroleerbaar. Huilen om elk flauw filmpje op televisie, of om een lieve gezichtsuitdrukking van mijn zoon. Boos worden op kapotte traphekjes en vervelende mensen in mijn omgeving. Compleet gegrond natuurlijk, dat begrijp je. Verman uzelf! Het zijn maar hormonen. Ik word vanzelf wel weer normaal.

Baby’tje

Ultramini moet nu zo rond de 30 centimeter zijn. Wat gaat dat toch snel! Hij schopt en draait en trapt en slaat alsof hij auditie doet voor de nieuwe karatekid. Vooral na negen uur ’s avonds als ik eindelijk lekker wil gaan slapen. Maar het is zo gezellig. Nooit meer alleen op pad, die smurf is altijd mee. Als ik me verveel heb ik iemand om tegen te kletsen of leg ik even mijn hand op mijn buik om er vervolgens een trap tegenaan te krijgen. De baby moet mij kunnen horen en zal inmiddels wel gewend zijn aan mijn valse kattengejank – In de maaaaaaaaaaaneschijn -. Mijn buik groeit lekker door. Vanaf nu zou er wekelijks een pond bij moeten (kunnen) komen. Kom maar door hoor, ik vind het wel wat hebben.

De uitzet

Ik heb dus echt nog niks gekocht. Ja, twee pakjes en een tutpopje. Ik denk steeds, ach, daar heb ik straks tijd genoeg voor. Terwijl ik bij mini panisch was dat ik te laat zou zijn met alles. Ik geloof dat toen voor de 30e week de box al in de kamer stond. Nee, nu mag dat allemaal wel wat later. De babykamer wordt over een week of 4 geleverd, daar kijk ik wel heel erg naar uit. Misschien dat ik dan eindelijk helemaal los ga met shoppen. Tja, waar moet ik al die gekochte spullen nu ook laten? Over en goede 7 weken heb ik eindelijk zomervakantie, alle rust, alle tijd. Tenzij geschiedenis zich herhaalt… maar dat zien we dan wel weer.

wp-1467100662247.jpg

X Steph

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s