Zwangerschapsupdate 23-25 weken

En zo ben je weer bijna een maand verder. Inmiddels ben ik ruim 26 weken zwanger, hoog tijd om je even bij te kletsen over de afgelopen weken. 

Hoe is het?

Eigenlijk mag ik in zijn geheel niet klagen, ik heb een zwangerschap uit het boekje en dat was bij Mini wel anders. Het valt me nog behoorlijk mee, hoe zwaar het is om een dreumes van anderhalf te hebben en zwanger te zijn. Natuurlijk is alles een stukje vermoeiender en ja, soms wil ik best even op de bank ploffen met een serie als dat eigenlijk ècht niet kan, maar het houdt me ook fysiek fit en uitgedaagd.

De afgelopen weken waren wel iets zwaarder dan de eerste vijf maanden. Ik hoorde van de verloskundige en van mijn mom in Balance trainer over een hormoonpiek rond de 23e week en dat heb ik gemerkt. Bekkenpijn, migraineaanvallen, noem maar op. Ik heb trainingen van mom in Balance afgezegd omdat lopen al te pijnlijk was. Ik werd wakker met een pijnlijke rug, een pijnlijke zij en een doof gevoel in mijn benen, que?  De pijn was er wel goed uit te lopen, gelukkig, maar toch heb ik waar kon iets rustiger aan gedaan. Autorijden was geen pretje, na een stukje van tien minuten had ik al een dood gevoel in mijn bovenbeen. Dat moet niet nog weken duren!  Hetzelfde gold voor die verdraaide migraine aanvallen. Nu had ik er al meer dan gewoonlijk maar in de 23e week had ik er ineens vier! Vier! Wat moet ik daar nou mee? Het werd nog mooi weer ook.. balen!

Zo snel als die pijn op kwam zetten, zo snel was het ook weer weg, gelukkig. Inmiddels heb ik nergens last meer van en kan ik weer gewoon liggen, zitten en sporten! Mom in Balance bevalt hartstikke goed, op eigen tempo mee doen, hardlopen als het gaat, lekker actief bezig zijn, echt wat voor mij! De migraineaanvallen zijn niet meer voorgekomen en ik voel me weer helemaal mezelf. Fijn!

En toen werd het zomer

Ja! Warm! Warm? Heet! Pfoe, wat was het zweten geblazen de afgelopen week. Ik kan er redelijk goed tegen (nog), zolang ik maar uit de zon blijf en niet al te veel actief bezig ben. Gelukkig kan mini zichzelf bijzonder goed vermaken met een watertafel, een bal en een emmertje. Kleding was wel een probleem. Wat moet je nou aan als je best wel een buik hebt en het is 300 graden? Mijn positiebroeken zijn ineens te klein en daarom besloot ik toch nog maar wat zwangerschapsitems aan te schaffen. Ik moet immers de zomer nog door.

Projectje hier, projectje daar

Inmiddels in de babykamer ook gearriveerd. Nu nog in elkaar klussen en dan kan ik eindelijk gaan inrichten en bekijken wat ik allemaal nog nodig heb voor de nieuwe baby. Als ik naar de tassen vol spullen van mini kijk, valt er niet heel veel meer te winkelen. Over de vorderingen wat betreft de babykamer hou ik jullie uiteraard op de hoogte.

Daarnaast moet ik ook nog steeds afstuderen en op zich vordert dat best prima. Ik ben iets minder productief dan in mijn ‘niet-zwangere’ dagen maar ik ben ervan overtuigd dat het me gaat lukken voor mijn verlof.

Voor nu, nog even genieten van de zondagmiddag!

Liefs, Steph.

 

 

Een gedachte over “Zwangerschapsupdate 23-25 weken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s