Mom in Balance: Zwangerschapscursus maar dan anders

Een tijdje geleden vertelde ik jullie dat ik op zoek was naar een zwangerschapscursus. Ik vond de Mom in Balance club in mijn woonplaats en meldde me aan. Wat vind ik ervan? Na zes weken.

Mom in Balance is niet de zwangerschapscursus zoals je ze meestal ziet. Een beetje theorie over de bevalling, een grafisch filmpje hier en daar, een zuchtsessie en wat kleine bewegingen. Mom in Balance is een full-on workout, afgestemd op de zwangere vrouw, net bevallen vrouw of moeder die in shape wil blijven.

Ik volg sinds zes weken een gecombineerde klas, in de groep zitten zowel zwangere vrouwen als vrouwen die nog niet al te lang geleden bevallen zijn en weer in vorm willen komen door middel van workouts. Er is totaal geen sprake van theorie over bevallingen en the aftermath. We beginnen met een goede warming up waarna een uur van fysieke trainingsoefeningen volgt waarbij de benen, armen, core en uithoudingsvermogen worden aangepakt. Denk aan, hardlopen (als je kunt), squats, been en arm oefeningen met behulp van een elastiek & dat allemaal onder begeleiding van een trainster die een gedegen cursus heeft gehad. De oefeningen zijn afgestemd op de mogelijkheden en onmogelijkheden van zwangere en net bevallen vrouwen. Zo wordt de nadruk gelegd op het intrekken van je navel als je bevallen bent, en het vooral loslaten van de buik als je zwanger bent (moeilijk!).

Na een workout bulk ik van energie. Heerlijk en onhandig tegelijk. Slapen gaat toch al niet van een leien dakje dus als ik na een sessie in stuiter modus op de bank zit wil dat al helemaal niet. Ik voel me wel fitter dan tijdens mijn vorige zwangerschap, en dat terwijl hier al een dreumes rondrent. Dus terwijl manlief uitgeblust op de bank zit na een avond mini-stress & blij is dat het bijna tijd is om met goed fatsoen de gordijnen te sluiten, opper ik of we niet nu even de badkamervloer kunnen ontdoen van die laag cement? Of ik gek ben.

Op moment dat je je aanmeld voor de cursus ontvang je een boek, met handige tips en trucs wat betreft thuistraining, zwanger zijn en voeding. Nu moet ik eerlijk zeggen, dat boek ligt mooi te zijn op de salontafel maar ik heb er nog niet één keer in gekeken. Ik was dan ook niet van plan mijn hele lifestyle om te gooien maar die training eens in de week bevalt me prima. Ik vind persoonlijk ook dat ik die aanbevolen banaan na de workout best kan vervangen door een stuk chocola, als ik daar zin in heb. Het moet wel leuk blijven.

Nu ik bijna 27 weken zwanger ben gaan de meeste oefeningen me nog goed af. Ik kan nog hardlopen (meestal, niet als ik nog geen uur geslapen heb ’s nachts), en dat had ik al heel lang niet meer gedaan. Vroeger, toen ik nog jong, fit en lid van de atletiekvereniging was (2 jaar geleden), liep ik drie keer in de week hard met hier en daar een wedstrijd. Dat heb ik helemaal opgegeven na de geboorte van mini. Waar moet ik die tijd vandaan halen? En de energie? Ik kan niet eens een luier vinden, laat staan een paar matchende sportsokken.. Nu ik het ‘gedwongen’ weer opgepakt hebt merk ik hoezeer ik het mis. Heerlijk dus, die tweehonderd meter elke week.. want laten we wel wezen, het is wel een groep zwangere dames.

Nadeel aan deze cursus vind ik de prijs. Het is vrij duur voor eens in de week en voor een normale sportschool zou ik dit niet betalen. Nu is dit tijdelijk en of ik ermee door ga na mijn zwangerschap weet ik nog niet, ik denk dat ik het tegen die tijd prima zelf kan. Voor nu vind ik het wel leuk om met andere gelijkgestemden te keuvelen over zwanger zijn, kwaaltjes, kindertjes en dat soort dingen. Oh ja, en dat uurtje voor mezelf is ook een bonus. Even samen met mijn buikbaby rondjes hardlopen door het park, dat zou ik in mijn vrije tijd nou nooit doen namelijk.

Kortom, Mom in Balance is een gedegen workout, geen watjescultuur, niet lullen maar poetsen & ‘you will thank yourself later!’. Of het me wat oplevert tijdens de bevalling? Ik laat het je weten over een week of 15.

Liefs, Steph.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s